Rămâi conectat

Sport

FOTO: Albaiulianul Marcel Cercea a câștigat și Cupa României la judo, după titlul național

Dan HENEGAR

Publicat

în

Albaiulianul Marcel Cercea a câștigat Cupa României la judo, concurs disputat în București. Sportivul în vârstă de 26 de ani a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 90 de kilograme, parcursul său fiind unul impecabil: 4 meciuri câștigate.

Este a doua competiție internă adjudecată de judoka din Cetatea Marii Uniri, după ce la începutul lunii a devenit campion național, la Cluj-Napoca.

Mă bucur că am reușit un nou rezultat de apreciat într-un interval scurt de timp. Practic am păstrat Cupa României, după ce și anul trecut am fost pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, la categoria 81 kilograme”, a declarat Cercea. În agendă urmează o competiție internațională, Cupa Europei (la Cluj-Napoca, în 1-3 iulie).

Descoperit la vârsta de 6 ani și îndrumat de reputatul antrenor Ioan Todor, Cercea a fost legitimat la CSȘ Alba Iulia până în 2017, de atunci concurând pentru CS Universitar Pitești. Albaiulianul se remarcă prin constanța la nivel înalt, din 2015 calificându-se mereu în finala naționalelor la individual (două medalii de aur, 6 medalii de argint și alte două medalii de bronz). În Alba a fost desemnat în două rânduri sportivul anului (2013 și 2015), iar cel mai important rezultat al carierei l-a realizat la Gyor, la Campionatul European Under 23, o medalie de bronz în 2018, la categoria 73 kilograme (singura medalie a delegației României.

Foto: FRJ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea