Rămâi conectat

Sport

FOTO: Albaiulianul Marcel Cercea a câștigat și Cupa României la judo, după titlul național

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Marcel Cercea a câștigat Cupa României la judo, concurs disputat în București. Sportivul în vârstă de 26 de ani a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 90 de kilograme, parcursul său fiind unul impecabil: 4 meciuri câștigate.

Este a doua competiție internă adjudecată de judoka din Cetatea Marii Uniri, după ce la începutul lunii a devenit campion național, la Cluj-Napoca.

Mă bucur că am reușit un nou rezultat de apreciat într-un interval scurt de timp. Practic am păstrat Cupa României, după ce și anul trecut am fost pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, la categoria 81 kilograme”, a declarat Cercea. În agendă urmează o competiție internațională, Cupa Europei (la Cluj-Napoca, în 1-3 iulie).

Descoperit la vârsta de 6 ani și îndrumat de reputatul antrenor Ioan Todor, Cercea a fost legitimat la CSȘ Alba Iulia până în 2017, de atunci concurând pentru CS Universitar Pitești. Albaiulianul se remarcă prin constanța la nivel înalt, din 2015 calificându-se mereu în finala naționalelor la individual (două medalii de aur, 6 medalii de argint și alte două medalii de bronz). În Alba a fost desemnat în două rânduri sportivul anului (2013 și 2015), iar cel mai important rezultat al carierei l-a realizat la Gyor, la Campionatul European Under 23, o medalie de bronz în 2018, la categoria 73 kilograme (singura medalie a delegației României.

Foto: FRJ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea