Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia de altă dată. Vezi cum arăta municipiul în urmă cu mai bine de 30 de ani

Alexandra Mates

Publicat

în

Ştim cu toţii cum arată Alba Iulia în momentul de faţă, dar cei mai tineri dintre noi nu ştiu cum arăta municipiul în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Maşinile Dacia, Trabant sau Lăstun erau „bijuteriile” unei familii, clădirile erau mai puţine decât în zilele noastre, străzile – cochete şi aerisite, parcurile pline de copaci, iar Cetatea nevalorificată.

Astăzi, multe din clădirile reprezentative ale oraşului au rămas neschimbate, Cinematograful Columna este istorie, Cetatea este atractivă, parcurile au fost vizibil atinse de „modernitate”, iar bătrânele Dacii au fost înlocuite de bolizi cu mulţi cai putere.

Fotografiile ilustrează cel mai bine toate aceste diferenţe, dintre ce era Alba Iulia în urmă cu mai bine de 30 ani şi ceea ce este azi.

Mulţumim directorului Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Alba, Dana Zecheru pentru sprijinul oferit în realizarea acestui articol.

Sursa foto: Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale Alba

Historia.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Vasile Torj, patriotul de 74 de ani, din Bihor, nelipsit de la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani al celor veniți să făurească România Mare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vasile Torj, patriotul de 74 de ani, din Bihor, este nelipsit de la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani al celor veniți să făurească România Mare”.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Vasile Torj, marele patriot bihorean născut în comuna Dușești, nu a lipsit nici anul acesta de la Alba Iulia, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Vineri dimineața, când oamenii abia începeau să sosească la Alba Iulia, în Cetatea Alba Iulia, un domnul în etate, purtând mândru portul românesc și o pancartă, ieșea în evidență printre cei veniți să sărbătorească Ziua Națională în Cealaltă Capitală a românilor.

Deși are 74 de ani, bărbatul păstrează tradiția și an de an, cu binecunoscuta pancartă făcută chiar de el și ținută strâns în mână, se află din nou în orașul Marii Uniri pentru a transmite tuturor românilor un mesaj.

Pe pancartă are scris numele delegaților care au participat la Marea Unire, reprezentând satul Dușești, Bihor.

”Am venit la Alba Iulia să refac drumul de acum 105 ani, ai celor 8 mândri și demni români din Cercul electoral Țeica, pe care visul și idealul le-a purtat pașii la Alba Iulia, de 1 decembrie 1918, să făurească România Mare”, a transmis.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare