Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Aiudul a găzduit „Parada de toamnă” a mașinilor de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 30 de autovehicule care au făcut istorie au defilat prin municipiul Aiud într-un fel de retroparadă a toamnei. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 9 septembrie 2017, la ora 10.30.

Această manifestarea a fost cea de-a doua întâlnire organizata de Retro Fan Club Cluj, o întâlnire amicală care s-a adresat tuturor iubitorilor de autovehicule clasice.

Întâlnirea a debutat la Rimetea  și a fost organizată cu sprijinul primăriilor comunei Rimetea și a Municipiului Aiud cu sprijinul „Johnnesway Romania” și pensiunea Bitai din Rimetea.

Maşinile de epocă au ieşit la plimbare pe străzile din Aiud pentru ca apoi timp de trei ore aiudenii de toate vârstele să aibă ocazia să vadă, să le admire și să le afle povestea fiecăreia. Evenimentul a strâns la un loc zeci de proprietari de maşini de epocă care s-au adunat în Piaţa Consiliul Europei din municipiu. Înainte de a putea fi admirate maşinile au făcut un tur al orașului pe străzile T. Vladimirescu – E.Varga-Stadionului-Transilvaniei pentru ca apoi să fie parcate pe  platoul din faţa catedralei ortodoxe, în apropierea zidurilor cetății aiudene, unde au staționat între orele 10,30 – 12.00.

După părerea multora dintre cei care au venit să vadă mașinile se pare că vedeta expoziţiei a fost o mașină marca Chevrolet Convert ediție specială „Silver Aniversary” fabricată în anul 1978.

Povestea mașinii ne-a spus-o proprietarul, domnul Victor Boata original din Arad, dar care a trăit în SUA în statul Michigan: „Am adus-o din SUA este o mașină care pe acea vreme avea o caroserie futuristă, de senzație. În 1978, firma a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare a primului lor coupe sportiv, fapt pentru care a făcut o reproiectare drastică. Stilul interior a fost ultra-modern, cu un aspect mai unghiular, cu fețe cu ecartament pătrat, panouri de ușă dreptunghiulare și o mai mare ergonomie superioară modelelor anterioare. Este o bijuterie și din acest model au fost fabricate doar 500 de bucăți”

Cea mai în vârstă mașină a fost „europeancă”, o „Scoda Octavia din anul 1962, acesteia adăugându-li-se, bătrâna noastră „Dacia 1300”, mai tânărul ei confrate de pe șoselele românești automobilul „Oltcit”, dar și mărci binecunoscute tuturor automobiliștilor și nu numai cum ar fi Fiat, Lada, Opel, Mercedes, sau simpaticele și iubitele „broscuțe” Volkswagen.

Dorel Lazăr

[nggallery id=4531]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea