FOTO: Adevăraţii regi ai ţiganilor, încoronaţi cu aplauze la Alba Iulia. I-a adus Dilema Veche
Fanfara Ciocîrlia a cucerit spectatorii din Piața Cetatii din Alba Iulia cu muzică autentică si o interpretare de excepție. Inspirat din folclorul Moldovei si din melodiile lautaresti specifice etniei rrome, spectacolul pus in scena de cei 12 membri ai ansamblului a incheiat intr-o notă de mare clasă, optimism si bucurie, un festival Dilema Veche, aflat la cea de a doua ediție.
Electrizaţi de muzica lăutărească de elită a fanfarei Ciocârlia, ardelenii au încins hora şi au jucat alături de fraţii lor bucureşteni, şi au aplaudat şi s-au bucurat. După aproape o oră şi jumătate de petrecere, publicul a cerut bis, iar de răcoarea ce se lăsase afară nici că îi păsa.
O așa emoție și atmosferă transmiteau cei din ansamblu, că la un moment dat îmi închipuiam, în compensație la recentul spectacolul “regal” live de la Sibiu, cum în timpul concertului, “regii de la Sibiu” ai ţiganilor români şi internaţionali vor urca pe scenă şi le vor oferi simbolic celor din “Fanfara Ciocîrlia” celebrele coroane din aur masiv, ce se lipiseră parcă pe ecranele televizoarelor. Şi să vezi atunci lovitură de imagine! Ce mesaj ar transmite “elita” romilor din România către propria comunitate… Ce revoluție! Ce răsturnare de valori! Un nou moment istoric în Cetatea de la Alba Iulia. Un nou record de audiență!
În cei 16 ani de existență, fanfara Ciocîrlia a lansat opt albume și a susținut peste 1.200 de concerte In intreaga lume. In 2012 Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru Pace, reprezentanţii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene şi preşedintele Comitetului Nobel aplaudându-i la scenă deschisă.
[nggallery id=175]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Sărbătoare în 2 februarie: Întâmpinarea Domnului, Stretenia sau Ziua Ursului. Tradiții și superstiții
Sărbătoare în 2 februarie: Întâmpinarea Domnului, Stretenia sau Ziua Ursului. Tradiții și superstiții În fiecare an, la 40 de zile de la Crăciun, pe 2 februarie, creştinii ortodocşi prăznuiesc Întâmpinarea Domnului. Sărbătoarea religioasă cinsteşte ziua ducerii pruncului Dumnezeiesc la Templul din Ierusalim. Tot în această zi spiritualitatea populară păstrează sărbătoarea numită Stretenie sau Ziua Ursului. […]