Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Adevăraţii regi ai ţiganilor, încoronaţi cu aplauze la Alba Iulia. I-a adus Dilema Veche

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fanfara Ciocîrlia a cucerit spectatorii din Piața Cetatii din Alba Iulia cu muzică autentică si o interpretare de excepție. Inspirat din folclorul Moldovei si din melodiile lautaresti specifice etniei rrome, spectacolul  pus in scena de cei 12 membri ai ansamblului a incheiat intr-o notă de mare clasă, optimism si bucurie, un festival Dilema Veche, aflat la cea de a doua ediție.

Electrizaţi de muzica lăutărească de elită a fanfarei Ciocârlia, ardelenii au încins hora şi au jucat alături de fraţii lor bucureşteni, şi au aplaudat şi s-au bucurat. După aproape o oră şi jumătate  de petrecere, publicul a cerut bis, iar de răcoarea ce se lăsase afară nici că îi păsa.

O  așa  emoție și atmosferă transmiteau cei din ansamblu, că la un moment dat îmi închipuiam, în compensație la recentul spectacolul “regal” live de la Sibiu, cum în timpul concertului, “regii de la Sibiu” ai ţiganilor români şi internaţionali vor urca pe scenă şi le vor oferi simbolic celor din “Fanfara Ciocîrlia” celebrele coroane din aur masiv, ce se lipiseră parcă pe ecranele televizoarelor. Şi să vezi atunci lovitură de imagine! Ce mesaj ar transmite “elita” romilor din România către propria comunitate… Ce revoluție! Ce răsturnare de valori! Un nou moment istoric în Cetatea de la Alba Iulia. Un nou record de audiență!

În cei  16 ani de existență, fanfara Ciocîrlia a lansat opt albume și a susținut peste 1.200 de concerte In intreaga lume. In 2012 Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru Pace, reprezentanţii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene şi preşedintele Comitetului Nobel  aplaudându-i la scenă deschisă.

 [nggallery id=175]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea