Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Activităţi pe teme de istorie, religie, ecologie şi maniere elegante, la Colegiul Militar din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au avut, în aceste prime trei zile ale săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, o sumedenie de activităţi tematice, pe domenii precum istoria, religia sau ecologia, dar şi un concurs de maniere elegante.

În vederea promovării spaţiului cultural-regional, elevii claselor a X-a au refăcut traseul  Cetăţii Alba Carolina, poposind în Sala Unirii şi la Muzeul Naţional al Unirii; istoria şi religia s-au îmbinat într-un periplu la Memorialul Durerii din Aiud, unde au avut parte de o adevărată lecţie de istorie şi de suflet despre perioada comunistă.

Renaşterea spirituală în Postul Mare al Paştelui a coincis cu iniţierea elevilor de clasa a IX-a în istoria Catedralelor Reîntregirii Neamului şi Romano-Catolice  prin vizitarea Muzeului Episcopiei Alba Iuliei care are în dotare o impresionantă colecţie de carte veche şi icoane, devenite obiecte de patrimoniu.

Activităţile de consiliere şi orientare în cariera militară şi-au atins obiectivele prin excursia de studii a elevilor de clasa a XI-a, prin dezbateri şi lectorate la clasele a XII-a.

Concursul de maniere elegante a fost organizat în prima zi a săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun” de către profesorii diriginţi şi cadrele militare la nivelul claselor a IX-a şi s-a dovedit pe cât de interesant, pe atât de eficient.

Alte activităţi, de data aceasta de educaţie ecologică, s-au desfăşurat cu elevii claselor a X-a care au ecologizat zona Mamut şi cu elevii claselor a IX-a care au plantat 200 de fire de panseluţe şi garofiţe în jurul aleilor şi platoului colegiului, dar şi pe esplanadă. Florile au fost achiziţionate cu banii rezultaţi din valorificarea deşeurilor de materiale plastice prin proiectul iniţiat în urmă cu doi ani „Schimbarea începe cu tine” şi coordonat de către profesor Adela Tudor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea