FOTO: Activitate de Halloween, organizată de elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir. Vrăjitoare, zâne bune, Cenușăreasa, Scufița Roșie, Albă ca Zăpada și Albinuța prezente la Halloween-ul toamnei

Uneori exercițiile de imaginație pot lua forma unor personaje cu care copiii se identifică, sau  fac parte din vraja unei lumi a copilăriei. O astfel de activitate a fost organizată, la Școala gimnazială nr. 3 Cugir, la clasa III-a A (prof. înv. Lavinia Lupu Fleșeru), bagheta magică fiind deținută chiar de un grup de elevi avându-i ca inițiatori pe  Andreea Predescu și Georgiana Puican . Elevii s-au costumat în diferite personaje, pe care și le-au prezentat pe fond muzical.

Citește și: mesaje de Halloween

Au fost îmbrăcați în costume ce înfățișează personaje mitice, vrăjitoare, care vor alunga forța răului (vrăjitoarea din ,,Albă ca zapada”), cavalerii toamnei, zâne bune – ,,Cenușăreasa”, precum și ,,Scufița Roșie, sau ,,Albinuța”. Obiectivele atractivei activități au constat în cunoașterea unui aspect al tradițiilor anglo – saxone foarte mediatizat, răspândit și în alte zone, ajungând și în România.

Prin acest mod, s-a evidențiat dezvoltarea aptitudinilor artistice – modalități de realizare; parada măștilor(prezentare făcută și colegilor din clasele I A  și a II-a B, din cadrul școlii; discuții despre istoricul și însemnătatea sărbătorii de Halloween. La finalul evenimentului copiii s-au delectat cu dulciuri și răcoritoare.

   (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...