Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Acțiuni caritabile ale elevilor de la Liceul ”Regina Maria” din Alba Iulia: 100 de pachete cu alimente, donate nevoiașilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este perioada trăirilor intense pentru fiecare român. În ultimele săptămâni momentele de sărbătoare sunt tot mai frecvente în viaţa fiecăruia. Ne-am pregătit pentru Ziua României – 100 de ani 2018 şi continuăm pregătirile pentru sărbătorile creştine.

La fel de intensă a fost şi activitatea elevilor din ciclul primar al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba-Iulia. Dintre numeroasele acţiuni şi activităţi pe care le-au iniţiat sau la care au participat vă aducem în atenţie pe cele care au fost apreciate de ei ca fiind cele mai „reuşite” sau „emoţionante”.  Astfel, în cadrul SNAC au strâns şi apoi donat peste 100 de pachete cu legume şi alimente copiilor din Aşezământul Social „Sf. Vasile cel Mare”, Centrul de tip familial de la Vingard şi Centrul „Sf. Francisc”, acţiuni coordonate de învăţătorii Mărginean Georgeta, Florea Cristina, Rancov Anca, Şarlea Andreea şi Goţa Adrian.

În colaborare cu Asociaţia Culturală PLAY- Sibiu au participat apoi la proiectul „George Enescu-omul cu vioara de aur şi marele război”, din care au făcut parte două activităţi- vizionarea unei piese de teatru-interactiv şi ateliere de creaţie plastică.

Dacă la acest proiect au participat activ, doamnele învăţătoare Florea Cristina şi Mărginean Georgeta au iniţiat şi organizat la rândul lor Concursul Judeţean „Folclorul Copiilor”- Centenar 2018- concurs de interpretare muzicală a unor cunoscute piese din folclorul copiilor, dar şi cântece patriotice. În cadrul acestui concurs au participat un număr de 14 formaţii şi solişti de la grupa mare până la clasa a II-a din întreg judeţul. Doamnele coordonatoare au pregătit un repertoriu variat cu piese ce aparţin atât folclorului copiilor cât şi  cântece patriotice dedicate Zilei Naţionale. În deschidere a evoluat corul Flori de Mai şi Grupul clasei pregătitoare sub conducerea doamnei Cristina Florea şi acompaniaţi la pian de doamna prof. Elena Beşliu.

Participarea preşcolarilor din grupele mari şi a elevilor din clasele pregătitoare, I şi a II-a a fost numeroasă, umplând sala Casei de Cultură  a Studenţilor din Alba-Iulia, iar rezultatele meritorii au fost răsplătite prin diplome şi trofee.

La finalul unui luni pline de activităţi aducem mulţumiri părinţilor şi copiilor care ne sunt alături de fiecare dată, precum şi tuturor colegilor din cadrul şcolilor şi grădiniţelor participante la acţiunile noastre.  Totodată  amintim tuturor celor care doresc  să asculte corul Flori de Mai  că o vor putea face pe data de 12 decembrie 2018 la Academia Doamnelor în cadrul unui Concert de Colinde şi Cântece Patriotice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea