Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Acțiune preventivă a polițiștilor, la Alba Fest 2022: Cetățenii au discutat despre consecințele drogurilor și au putut testa efectele acestora prin ochelari VR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Acțiune preventivă a polițiștilor, la Alba Fest 2022: Cetățenii au discutat despre consecințele drogurilor și au putut testa efectele acestora prin ochelari VR

Polițiștii, alături de partenerii consacrați în cadrul activităților preventive, au continuat acțiunile informative adresate participanților la Alba Fest. Au fost discutate aspecte legate de consecințele devastatoare ale consumului de droguri precum și modalități de prevenire a victimizării din infracțiuni.

Azi, 12 iunie 2022, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Alba și cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia și alți parteneri instituționali, au continuat activitățile informativ – preventive în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest.

Subiecte abordate au fost diverse și au avut ca și principal obiectiv, formarea unui comportament social sănătos, care să conducă la prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională.

O atenție deosebită a fost acordată aspectelor legate de consecințele devastatoare ale consumului de droguri, iar doritorii au putut testa, prin ochelari simulatori, efectele consumului unor astfel de substanțe.

În discuții au fost antrenați și adulții, cărora li s-a explicat faptul că prin implicarea lor putem preveni debutul tinerilor în consumul de droguri, oferindu-le alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, relații afective părinte – copil puternice, bazate pe încredere și implicarea activă în activitățile copiilor.

A fost subliniată importanța implementării unor norme familiale clare și stabile precum și supravegherea permanentă a activității și anturajului copiilor.

Specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au venit în întâmpinarea celor prezenți cu sfaturi pentru prevenirea din traficul de persoane, cu accent deosebit pe prevenirea exploatării prin muncă, cu atât mai mult cu cât azi, 12 iunie este Ziua Internațională Împotriva Exploatări prin Muncă a Copilului.

La activitate au participat și reprezentați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Alba.

În primele două zile de festival nu au fost înregistrate evenimente deosebite în planul siguranței publice. Misiunea de protejarea a participanților la Alba Fest continuă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea