Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Acțiune de conștientizare a importanței adoptării unui stil de viaţă sănătos, în Cetatea Alba Carolina

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Promenada Inimilor04La inițiativa Rotary Club Alba Iulia, rotarienii din municipiul Alba Iulia au realizat un demers menit să aducă în atenția concetățenilor necesitatea schimbării în atitudinea faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.

Zeci de rotarieni din cele două cluburi locale – RC Alba Iulia și RC Alba Iulia Civitas Solis – s-au alăturat “Promenadei Inimilor”, o inițiativă a Fundaţiei Române a Inimii care, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, au marcat și în acest an Ziua Mondială a Inimii printr-un eveniment menit să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

La Alba Iulia, “Promenada Inimilor” s-a desfășurat în perimetrul Cetății Alba Carolina, rotarienii invitându-i pe albaiulieni la o plimbare pe traseul sudic și apoi în interiorul cetății. Trecătorii au dat curs acestei invitații, fiind răsplătiți de rotarieni cu tricourile și stegulețele acestei campanii.

“Ziua Mondială a Inimii este doar un prilej de a ne reaminti că fără sănătate nu putem reuși în ceea ce facem. Motto-ul nostru – “Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?” este grăitor așa că alături de colegi am încercat să-l facem vizibil într-o acțiune pe care Rotary o susține, încurajând persoane de toate vârstele să facă mișcare”, a declarat lector univ.dr. Attila Tamas, președintele Rotary Club Alba Iulia.

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume: bolile cardiovasculare. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,3 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere. Până în 2030, dacă nu se vor adopta măsuri imediate, se aşteaptă ca 23 de milioane de oameni să moară, an de an, din cauza afecţiunilor cardiovasculare.

[nggallery id=2419]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea