Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO | A început Feeric Fashion Days la Alba Iulia: Fotografii de modă pe cuburi iluminate, într-o expoziţie inedită şi ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Feeric Fashion Days Alba Iulia107Feeric Fashion Days a început vineri seara, la Alba Iulia, cu o expoziţie de fotografie de modă pe cuburi de mari dimensiuni iluminate şi ceremonialul schimbului de gardă  a Cetăţii Alba Carolina.  Odată cu aprinderea iluminatului public, 12 cuburi, fiecare cu latura de 2 metri, cu imagini mari, marca Roxana Enache, Radu Cărnaru, Andreea Retinschi şi Oltin Dogaru, au fost iluminate din interior.  Sute de oameni au admirat fotografiile expuse original, în aer liber, chiar în centrul Cetăţii, pe pietonala Mihai Viteazul. De asemenea, defilarea cu torţe a toboşarilor, călăreţilor, caii frizieni şi soldaţii austrieci din garda Cetăţii au făcut deliciul albiulienilor şi turiştilor.

Cel mai important eveniment de modă din Europa de Est, Feeric Fashion Days lansat  în urmă cu şapte ani la Sibiu, a ajuns, în premieră, în acest an la Alba Iulia. Timp de două zile, magnifica Cetate se va transforma într-un imens catwalk, iar cei care vor veni la Alba Iulia vor avea ocazia să ia parte la prezentări de modă, expoziţii de fotografie, concerte,  workshop-uri de fotografie de modă şi petreceri sub cerul liber. Designeri cu nume sonore în peisajul creaţiei vestimentare, manechine, personalităţi din lumea modei, fotografi, bloggeri de modă şi make-up artişti de pe marile scene ale lumii, cu toţii îşi dau întâlnire în „Cealaltă Capitală pentru un show de modă veritabilă.

Feeric Fashion Days Alba Iulia105Festivalul a debutat vineri seara cu o expoziţie de fotografie expusă pe cuburi translucide, iluminate din interior, pe pietonala Mihai Viteazul, ce a adunat în jurul ei sute de oameni curioşi să vadă noile tendinţe din lumea modei, în imagini de excepţie.

Tot vineri seara, cei care s-au aflat în Cetate, înainte de expoziţie, au avut ocazia să participe la celebrul ceremonial de schimbare a Gărzii Cetăţii Alba Carolina. Ceremonialul a început în Faţa Celor Trei Fortificaţii şi a continuat în defilare pe pietonala Mihai Viteazul până la Poarta a IV-a şi apoi la Poarta a III-a, unde în acordurile tobelor şi ale muzicii militare, la ambele porţi garda a prezentat onorul în faţa publicului adunat la eveniment.

Feeric Fashion Days continuă sâmbătă,  cu o prezentare de modă individuală (Claudia Castrase), pe strada Muzeului, în faţa Muzeului Naţional al Unirii, de la ora 19.00. Apoi, la ora 21.00, Dana Săvuică, prezentatoarea acestui festival, va deschide prima Gală Feeric în Cetatea Alba Iulia. Pe podul mobil de la Poarta  a III-a a Cetăţii Alba Carolina îşi vor prezenta cele mai recente colecţii designerii Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Anca Stănilă şi Adriana Delia Bărar.Tot sâmbătă, vocea României, Ştefan Stan, va concerta în cadrul festivalului de la ora 21.00, pe esplanada din faţa Obeliscului.

Citiţi şi Claudia Castrase se întoarce ca brand internaţional în Alba Iulia, oraşul natal! Sâmbătă seara, la Feeric Fashion Days!

Duminică, tot de la ora 19.00, o nouă colecţie va fi prezentată pe Podul de lemn de la Poarta a IV-a, iar de la ora 21.00, în Gală, vor prezenta Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Iulia Manciulea Tileagă, Anamaria Şut şi Adina Buzatu. Seara de duminică se va încheia cu un minirecital Marius Mihalache şi Crina Matei.

Citiţi şi Adina Buzatu: ”Pregătesc o surpriză de proporţii la Feeric Fashion Days Alba Iulia”

Vă prezentăm mai jos imagini foto-video  din prima seară a festivalului:

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundaţia Mitichi şi susţinut de Primăria municipiului Alba Iulia. Parteneri: Boromir, Kessler, Gavroche.Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

[nggallery id=2041]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea