Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO | A fost recepționat cel mai complex proiect implementat până în prezent la Cugir: Peste 15 milioane de euro investiți prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost recepționat cel mai complex proiect implementat până în prezent la Cugir: Peste 15 milioane de euro investiți prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

Peste 15 milioane de euro investiți în Cugir prin Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Finanțat din fonduri europene dar și prin cofinanțare de la bugetul local, cel mai complex proiect implementat până în prezent în Cugir a fost recepționat de către Primăria Orașului Cugir.

Primarul Adrian Teban a declarat că “în ultimii doi ani, orașul nostru a trecut printr-un amplu proces de transformare, devenind acum un oraș în care în maximum 15 minute se poate traversa între punctele cele mai indepărtate. Acest proiect a adus un impact pozitiv major pentru infrastructură și transportul public de călători.

Au fost ani de muncă în care am traversat toate etapele – realizarea de documentații, depunerea de proiect, evaluări ale autorității finanțatoare, contractări și achiziții de servicii și lucrări, lucrările efective, iar acum recepționam proiectul.

Este o reușită pentru localitatea noastră, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect cu o valoare totală de peste 15 milioane de euro”.

Au fost modernizate străzile: Principală Vinerea, Victoriei, Stadionului, Ion Budai Deleanu, M. Viteazul, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Strada Ion Creangă Tineretului, Alexandru Sahia tr. 2, Nicolae Bălcescu, Grivițe și Râul Mic.

Pe toate străzile au fost reabilitate şi extinse trotuarele şi au fost înfiinţate piste de biciclete iar pe strada Victoriei au fost amenajate sensuri giratorii și semafoare pentru reducerea vitezei și decongestionarea zonelor cu trafic mai intens.

S-au achiziționat 6 autobuze cu propulsie hybrid Mercedes Benz și 70 de biciclete ce vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare până la sfârșitul anului, cu 7 standuri cu 20 porți pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent (sistem bike sharing).

Au fost înființate 41 de stații de autobuz și a fost introdus un sistem de monitorizare video, cu sisteme de afişaj a datelor de călătorie a transportului în comun şi cu automate e-ticketing pentru eliberarea biletelor de călătorie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de amploare în infrastructura rutieră din Blaj: Drumul DC203 Blaj – Flitești – Deleni – Obârșia – Tiur și strada Arțarului pregătite pentru asfaltare

Bera Larisa

Publicat

în

Lucrări de amploare în infrastructura rutieră din Blaj: Drumul DC203 Blaj – Flitești – Deleni – Obârșia – Tiur și strada Arțarului pregătite pentru asfaltare Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere din Blaj se desfășoară în ritm alert. În prezent, sunt derulate trei mari investiții, respectiv finalizarea drumului comunal DC203 Blaj – Flitești – Deleni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea