Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: 9 Mai – zi cu triplă semnificație, celebrată la Colegiul ”David Prodan” Cugir/ Concurs de cunoștințe și perspicacitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zua Europei, Ziua Independenţei proclamată în 1877 şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945 – au fost motive de sărbătoare și pentru elevii Colegiului Național ,,David Prodan” din Cugir. Cu acest prilej, la Cabinetul Documentare Informare al amintitei instituții s-a derulat astăzi, un interesant eveniment organizat de profesoara CDI, Mariana Cunțan, în prezența directorului colegiului prof. Ionela Cozmescu, la care au participat elevi ai claselor a IX-A și a XII-a C.   

Prima activitate a constata într-o prezentare a Europei cu ajutorul unei planșe elaborate pe baza unor materiale aflate la dispoziția CDI. Cea de-a doua activitate s-a referit la o scurtă rememorare a formării UE și a scopurilor sale (prezentare PPT). A treia activitate a cuprins un concurs de cunoștințe și perspicacitate, iar ultima parte a fost destinată unei lecturi din minunile Sf,. Nicolae. Printre temele abordate amintim: ,,Europa – continentul nostru”, ,,UE – unitate în diversitate”, ,,Statele Europei”, ,,9 Mai – Sf. Nicolae de vară – Moșteirea creștină a Europei”. Elevii au răspuns la întrebările scrise pe bilețele, iar dacă răspunsul a fost corect și-au ales o bomboană. La sfârșit, individual, și-au ales câte un indiciu și l-au asociat unei întrebări. Primii care au reușit aceasta și-au ales o bomboană, au oferit-o unui coleg sau college, învățând astfel că bucuria se înmulțește cu cât se împarte.

,,Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii UE. Poate fi definită, astfel, ca ziua cetăţenilor unei ‘Europe Unite’, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate”, le-a transmis celor prezenți, directorul colegiului, profesoara Ionela Cozmescu.

România a aderat la principiile Uniunii Europene în anul 1995, iar la 25 aprilie 2005 statele membre i-au confirmat adeziunea, fiind primită, împreună cu Bulgaria, în ianuarie 2007, în Uniunea Europeană, numărul statelor Uniunii Europene crescând la 27, iar ulterior la 28, după aderarea Croației.

(C.P.)

[nggallery id=5584]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea