FOTO: 9 Mai – Triplă aniversare la Școala Gimnazială ,,Singidava’’ Cugir

Astăzi, la Cabinetul de Documentare și Informare (CDI) de la Școala Gimnazială ,,SINGIDAVA’’ Cuigir a avut loc încheierea Proiectului Educațional intitulat: ,,9 Mai –Triplă aniversare,, -Încheierea celui De-al Doilea Război Mondial, Proclamarea Independenței de Stat a României și Ziua Europei.

Cugir 9 Mai (1)

ELIT

Demersul, derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Creștin ,,Haltă’’ Cugir-coordonat de directorul instituției Gheorghe Cioran, i-a avut drept țintă pe elevii ciclului gimnazial de la amintita instituție școlară de învățământ.

Elevii au primit pliante unde au găsit informații legate de împlinirea visului istoric al românilor- Independența de Stat a României de la 9 Mai 1877, despre 9 Mai 1945- Ziua capitulării Germaniei prin care războiul a luat sfârșit în Europa și despre 9 Mai 1950, Ziua Victoriei Națiunilor Unite , Ziua Europei.

Au avut loc dezbateri despre simbolurile Uniunii Europene: Drapelul Comunității Europene, Imnul Uniunii-,,Oda bucuriei,, Moneda –EURO, Deviza Europei Unite:-,,Unitate în diversitate.

Echipa de proiect a fost formată din: directorul Școlii Gimnaziale ,,Singidava’’ –Rozalia Mihu, directorul adj. al școlii- Gabriela Lupu, profesorii Lucia Anghel, Diana Voișan, Diana Ispas, Ștefan Barna, prof. documentarist- Florica Adam, Gheorghe Cioran –director Centrul Creștin. La proiect a mai contribuit și prof. Florina Bran –Koller. A luat parte la manifestate și domnișoara Kohlhepp –voluntar din Fulda-Germania.

Constantin PREDESCU

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...