FOTO| 38 de PERCHEZIȚII la persoane bănuite de înșelăciune privind plasarea foței de muncă în străinătate. 98 de suspecți cercetați de polițiști

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu polițiștii, cu suport de specialitate asigurat de Brigăzile de Operațiuni Speciale București și Alba Iulia, au efectuat 39 de percheziții domiciliare, rezultând cercetări a 98 de suspecți persoane fizice și juridice.

La data de 17 iunie a.c., D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Sibiu și polițiștii sibieni de investigare a criminalității economice, delegați în cauză, au efectuat 39 de percheziții domiciliare în județele Sibiu (37), Teleorman(1) și Hunedoara(1) într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave în care sunt cercetați în acest moment 98 de suspecți persoane fizice și juridice.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Perchezițiile domiciliare au vizat atât locuințe private, cât și 13 sedii de societăți comerciale de pe raza județelor amintite.

Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu ar fi fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forței de muncă în străinătate, cu intenția desfășurării de activități ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință.

Persoanele angrenate în activitatea infracțională ar fi postat anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ar fi oferit garanția unui loc de muncă.
În realitate, persoanele în cauză nu ar fi întreprins nicio activitate în scopul obținerii de locuri de muncă, urmărind doar obținerea de câștiguri ilicite.

Prin acest mod de operare, ar fi fost prejudiciate peste 4.000 de victime, valoarea sumelor încasate ilicit depășind 2.000.000 de lei. În cauză, sunt indicii că, în realitate, numărul victimelor este mult mai mare, de peste 10.000 de persoane și, implicit, prejudiciul cauzat.

În urma acțiunilor desfășurate în cursul acestei dimineți, la sediile I.P.J. Sibiu și D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse în vederea audierii 90 de persoane având calitatea de suspect și 40 de persoane având calitatea de martor.

De asemenea, din locațiile vizate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile și suporturi de stocare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Sibiu, I.P.J. Teleorman și Hunedoara și al jandarmilor, precum și al polițiștilor din cadrul BCCO Alba – Iulia, SCCO Sibiu, SCCO Hunedoara și SCCO Teleorman.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de Brigăzile de Operațiuni Speciale București și Alba Iulia și Serviciul de Operațiuni Speciale Sibiu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419