Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: 15 firme din Alba se dezvoltă cu fonduri nerambursabile primite de la ADR Centru. Vezi care sunt acestea

Alexandra Mates

Publicat

în

URS Construct

15 firme din judeţul Alba îşi vor dezvolta afacerile cu fonduri nerambursabile primite de la ADR Centru. ADR Centru acordă fonduri, în valoare totală de 40 de milioane de lei, pentru 50 de firme din Regiunea Centru care şi-au depus proiecte pentru dezvoltare şi le-au fost aprobate. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la sediul ADR Centru Alba Iulia, din cele 50 de contracte au fost semnate, de către o parte din beneficiari şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, primele 14.

 Firmele care au semnat contractele de finanţare a proiectelor de investiţii în echipamente şi tehnologie îşi vor achiziţiona echipamente pentru prelucrări mecanice, prelucrarea lemnului, prelucrarea maselor plastice, construcţii, industrie uşoară şi tipografii, sau vor realiza construcţia de hale şi dotarea acestora cu echipamente specifice pentru diferite domenii de activitate.

 Firmele  din Alba care au primit fonduri nerambursabile pentru “creşterea competitivităţii economice” sunt:

 1. SC Maria Production SRL ce se ocupă cu fabricarea de mobilă a primit  ajutor nerambursabil de 1.018.380.33 lei , din valoarea totală a proiectului  de 1.793.150.43 lei, pentru “achiziţionarea a 13 mijloace fixe – utilaje şi echipamente necesare pentru modernizarea fluxului tehnologic”

 2. SC Lantic SRL, cu domeniul de activitate în “fabricarea hârtiei şi a cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton, colectarea deşeurilor nepericuloase, recuperarea materialelor reciclabile – sortate”, a primit ajutor nerambursabil de 721.284.55 lei , din valoarea totală a proiectui de 1.287.624. 06 lei, pentru “achiziţionarea a 3 echipamente noi”.

 3. SC Oţeluri şi debitări SRL, cu domeniul de activitate în “operaţiuni de mecanică generală prin aşchiere pe strung, freză, maşini de găurit” a primit  ajutor nerambursabil – 828.729.58 lei din valoarea totală a proiectului de 1.467.431.08 lei, pentru “achiziţionarea a 4 utilaje (strung cu comandă numerică şi scule antrenate, freză, centru de prelucrare cu electroeroziune)”

 4. SC. Salv – Metal, cu domeniul de activitate al beneficiarului în “mecanică generală şi prelucrări mecanice prin aşchiere”, a primit ajutor nerambursabil de 971.286.58 lei, din valoarea totală a proiectului de 1.820.945.45 lei, pentru “achiziţionarea a 16 utilaje de producţie noi precum şi achiziţionarea de echipamente şi programe informatice”

 5. Sc Marinex SRL, cu domeniul de activitate în “construcţii, lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, a primit ajutor nerambursabil de 673.217.73 lei din valoarea totală a proiectului de 1.193.957.14 lei, pentru “achiziţionarea de utilaje şi echipamente de producţie –  15 bucăţi pentru domeniul lucrărilor”

 6. SC Antel SRL, cu domeniul de activitate în furnizarea de servicii de tipografie, serigrafie şi producţie publicitară, a primit ajutor nerambursabil de 978.874.30 lei,  din valoarea totală a proiectului  de 1.742.167.21 lei, pentru “achiziţionarea unui echipament de lăcuire selectivă uv performant şi o aplicaţie software”

 7. SC Albani Furniture SRL, firmă ce se ocupă cu industria textilă a primit ajutor nerambursabil de  391.456.70 lei, din valoare totală a proiectului de 696.197.00 lei, pentru “achiziţionarea de noi echipamente (24)”

 8. SC Cuplaje Prod SRL, ce produce componente de motoare, a primit  ajutor nerambursabil  de 450.414.45 lei, din valoarea totală a proiectului de 796.563.45 lei, pentru “achiziţionarea de noi echipamente (5)”

 9. SC Rosticlar SRL, cu domeniul de activitate în prelucrarea sticlei, a primit  ajutor nerambursabil de 788.913.09 lei, din valoarea totală a proiectului de 1.401.223.19 lei, pentru “achiziţionarea de noi echipamente (7)”

 10. SC Gini Style SRL Cugir, ce activează în domeniul industriei textile, a primit ajutor nerambursabil de 184.000.50 lei, din valoarea totală a proiectului de 324.163.76 lei, pentru achiziţionarea de noi echipamente (33).”

 11. SC Monolit Junior SRL, ce efectuează “lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări de geamuri”, a primit  978.289.14 lei, din valoarea totală a proiectului de 1.732.969.61 de lei, pentru “achiziţionarea unor echipamente tehnologice performante (5)”

 12. SC Nova Grup SRL, cu domeniul de activitate în producţia industrială, a primit 1.031.387.84 lei, din valoarea totală a proiectului de 2.131.232.34 de lei, pentru “achiziţionarea de noi echipamente şi software specializat”

 13. SC Valger SRL, ce produce paleţi, a primit 229.903.70 lei, din valoarea totală a proiectului de 488. 276.62 lei, pentru “linia de producţie paleţi”

 14. SC Iuly Cugir SRL, ce execută „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, a primit 840.129.05 lei, din valoarea totală a proiectului de 1.488. 228.61 lei, pentru  “achiziţionarea de echipamente (4)”

15. SC Energo Imprex SRL, cu domeniul de activitate în în domeniul construcţilor de instalaţii electrice de medie şi joasă tensiune, a primit 734.708.68 lei, din valoarea totală a proiectului de 1.301.483.95 lei, pentru “achiziţionarea a 2 noi echipamente specifice”.

Vă pezentăm mai jos comunicatul transmis de ADR Centru:

 Cu fonduri nerambursabile în valoare totală de peste 40 milioane lei. ADR Centru susţine dezvoltarea firmelor din Regiunea Centru

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE) a demarat procesul de contractare a proiectelor finanţate în cadrul Axei Prioritare 1 – Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient. La sediul ADR Centru din Alba lulia au fost semnate într-o săptămână 50 contracte prin care circa 79,8 milioane lei vor fi investite pentru dezvoltarea firme din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. Fonduri nerambursabile în valoare de peste 40 milioane lei sunt alocate prin aceste contracte semnate la sediul ADR Centru din Alba lulia, pe cel de-al patrulea apel de proiecte în cadrul Operaţiunii 1.1.1. A2 -Sprijin financiar în valoare de până la 1.065.000 lei acordat pentru investiţii pentru IMM.

ADR Centru a finalizat etapa de evaluare a conformităţii administrative şi eligibilităţii pentru 201 cereri de finanţare preluate de la AM POS CCE, care au locul de implementare în celelalte regiuni ale ţării, 171 de cereri fiind declarate conforme în aceasta etapă. Până acum a fost derulată etapa de evaluare tehnico-financiară pentru cele 171 proiecte, realizată cu experţi independenţi, aflaţi sub contract cu Ministerul Fondurilor Europene.

 Firmele din Regiunea Centru au depus 313 proiecte, din care 133 cereri de finanţare sunt în diferite stadii de evaluare în cadrul apelului de proiecte menţionat, repartizate celorlalte ADR-uri pentru procesul de evaluare. Pentru proiectele care au fost admise în urma verificării conformităţii administrative şi eligibilităţii şi care au obţinut minim 60 de puncte în urma evaluării tehnice şi financiare urmează semnarea contractelor de finanţare şi apoi derularea investiţiilor prevăzute.

  La ADR Centru au fost semnate, începând cu data de 4 septembrie 2013, 50 contracte de finanţare, pentru proiecte a căror valoare totală cumulată este de 79.798.364,9 lei, din care sprijinul nerambursabil solicitat este de 40.161.991,14 lei. Firmele care au semnat contractele de finanţare a proiectelor de investiţii în echipamente şi tehnologie îşi vor achiziţiona echipamente pentru prelucrări mecanice, prelucrarea lemnului, prelucrarea maselor plastice, construcţii, industrie uşoară şi tipografii, sau vor realiza construcţia de hale şi dotarea acestora cu echipamente specifice pentru diferite domenii de activitate.

 „Pentru ca accesul firmelor româneşti la capital să nu rămână limitat şi pentru ca sectorul IMM să poată depăşi efectele crizei, este nevoie de infuzii serioase de fonduri în infrastructura de producţie şi tehnologie. Firmele noastre pot concura pe piaţă doar dacă se pot adapta rapid, prin inovare, la nevoile acesteia. Dezvoltarea IMM, prin achiziţia de noi echipamente şi tehnologii, prin diversificarea gamei de produse şi creşterea calităţii acestora, stimulează competitivitatea firmelor şi accelerează schimburile comerciale. Axa Prioritară 1 a POS CCE, în cadrul căreia ADR Centru are rolul de Organism Intermediar la nivel regional, concentrează eforturile de sprijinire a sectorului productiv al întreprinderilor mici şi mijlocii. Ne implicăm activ în revigorarea mediului de afaceri şi generarea întreprinderi inovative, care să creeze locuri de muncă în beneficiul cetăţenilor. De aceea, după semnarea contractelor de finanţare, vom sprijin permanent beneficiarii de fonduri să-şi realizeze cât mai repede şi mai bine proiectele. Astfel, Agenţia rămâne fidelă misiunii sale de a susţine procesul de dezvoltare economică a Regiunii Centru, în beneficiul tuturor locuitorilor săi”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru, în cadrul evenimentului de semnare a contractelor de finanţare pe programul destinat dezvoltării competitivităţii economice.

[nggallery id=232]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doi adolescenți din Blaj, REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi adolescenți din Blaj, REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc Doi adolescenți din Blaj au fost REȚINUȚI după ce au sustras o trotinetă electrică din scara unui bloc. Vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. Citește și: Bărbat de 45 de ani, REȚINUT […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea