FOTO| „100 de goruni, pentru 100 de ani”: Activitate de plantare de pomi în Poiana cu goruni din Vinerea

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

„100 de goruni, pentru 100 de ani”: Activitate de plantare de pomi în Poiana cu goruni din Vinerea

100 de stejari au fost plantati astazi, 1 noiembrie, in Poiana cu goruni din Vinerea in cadrul unei actiuni organizata de Primaria Cugir, in parteneriat cu Ocolul Silvic „Sâpcea” si Scoala Gimnaziala „Ioan Mihu” din Vinerea. Intitulata „100 de goruni, pentru 100 de ani”, initiativa s-a bucurat de sprijinul a aproximativ 150 de voluntari.

Pe langa reprezentantii organizatorilor, la actiune au participat voluntari de la Asociatia „Tine de tine”, Asociatia „Lupii Singidavei”, elevi de la cele doua colegii din Cugir, membrii Fanfarei de la Centrul Cultural Cugir si reprezentanti ai parohiilor din Vinerea si Cugir.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Primarul, Adrian Teban a precizat ca demersul este unul simbolic si necesar in aceeasi masura: „Am dorit sa marcam 100 de ani de functionare a Scolii Gimnaziale „Ioan Mihu” ca scoala de stat, intr-un mod care sa surprinda aceasta mostenire pe care am primit-o din partea inaintasilor nostri si de care suntem responsabili sa o transmitem mai departe.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

De cei 100 de goruni pe care i-am plantat astazi, ne vom bucura noi, dar si nepotii nostri si cei care ii vor urma, tot asa cum la umbra educatiei de astazi, vor creste generatiile de maine si cele viitoare. In al doilea rand, este o actiune ecologica necesara, intrucat sunt multi stejari foarte vechi, de sute de ani si e posibil ca in viitor sa pierdem o parte dintre ei.

De aceea, atunci cand se va intampla, puietii plantati astazi vor fi deja suficient de puternici sa reziste in timp.” a precizat edilul Cugirului.”

Pentru a se asigura ca vor ajunge la maturitate, voluntarii au creat in jurul puietilor de stejari garduri de sarma care sa-i protejeze de animale.

sursa: facebook-Orasul Cugir

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419