Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | 1 Decembrie, Ziua României, sărbătorit de elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia: Spectacol omagial cu momente artistice

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | 1 Decembrie, Ziua României, sărbătorit de elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Alba Iulia: Spectacol omagial cu momente artistice

Cu prilejul împlinirii a 105 ani de la înfăptuirea Marii Uniri, elevii și dascălii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia au organizat activități deosebite, miercuri, 29. 11. 2022, pentru a onora cum se cuvine sărbătoarea tuturor românilor.

Elevii claselor pregătitoare – IV, îndrumați de învățătorii lor au organizat activități de cinstire a Unirii în fiecare clasă, iar pe holurile școlii, gătite de sărbătoare cu expoziții de colaje și lucrări plastice pe tema Unirii, au răsunat cântece patriotice intonate de glasurile cristaline ale micilor români.

Elevii de gimnaziu au completat regalul cu un spectacol omagial, organizat începând cu ora 13, în sala de sport a școlii. Acesta a debutat cu cuvântul doamnei director, prof. Lavinia -Valentina Poșogan, urmat de un gând duhovnicesc al preotului Ilarie Moldovan și cu discursul domnului profesor Boian Daniel care a punctat importanța istorică a Marii Uniri, urmat de un moment artistic.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Recitalul de poezie patriotică s-a îmbinat cu un moment artistic-teatral, interpretarea ”Scenetei Țărilor Române”, moment coordonat de doamna profesoară Cioflica Raluca.

Grupul coral al școlii a susținut un minirecital, sub bagheta domnului profesor Tudor Bogdan, iar în încheiere, elevii școlii au prezentat o paradă a costumelor populare, îndrumați de doamna profesoară Arsu Narcisa.

În acordurile piesei ”România mea”, elevii și profesorii s-au prins în horă și au spus într-un glas: ”La mulți ani, România! La mulți ani, români!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 22 de ani, din Alba, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de polițiștii din Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 22 de ani, din Alba, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de polițiștii din Sibiu Un tânăr de 22 de ani, din Alba, este suspectat de polițiștii din Sibiu că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. Citește și: ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea