Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, câștigă un nou proces cu fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a mai obţinut o ”victorie” în justiţie împotriva fostului şef al SRI Alba, Ioan Tarnu.

Judecătoria Deva a respins luni, 18 iunie 2018, o plângere formulată de Ioan Tarnu care a contestat o decizie a Parchetului General.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Fostul şef al SRI a depus, în 2015, o plângere penală împotriva fostului comandant al BCCO Alba Iulia la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În 2017, Parchetul a decis că plângerea este neîntemeiată şi a decis să claseze dosarul.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Tarnu a contestat ordonanţa procurorilor în justiţie la Curtea de Apel Alba Iulia. De aici, dosarul a ajuns la Judecătoria Alba Iulia şi, în final, la Judecătoria Deva, instanţă considerată competentă să judece speţa. Pe lângă respingerea plângerii, magistraţii au mai decis, definitiv, ca Ioan Tarnu să îi plătească lui Traian Berbeceanu cheltuieli judiciare în valoare de 2.000 de lei.

”În baza art. 341 alin. 6 lit. a C.p.p. respinge plângerea formulată şi, pe cale de consecinţă, menţine soluţia procurorului. Obligă petentul să plătească intimatului suma de 2.000 lei cheltuieli judiciare. Obligă petentul să plătească în favoarea statului suma de 50 lei cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, din data de 18.06.2018”, se afirmă în minuta sentinţei de la Judecătoria Deva.

În celălalt proces dintre cei doi, deschis de către Traian Berbeceanu, Judecătoria Alba Iulia a decis, în 11 mai 2018, că Ioan Tarnu trebuie să îi plătească acestuia daune morale de 20.000 de lei şi cheltuieli judiciare de 3.220 de lei pentru acuzaţiile grave pe care i le-a adus într-un interviu apărut la un post de televiziune, în septembrie 2017. Traian Berbeceanu l-a chemat în judecată pe Ioan Tarnu şi i-a solicitat daune morale de 150.000 de lei, pentru „acuzaţii mincinoase şi defăimătoare”. Decizia definitivă în acest dosar va fi pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Traian Berbeceanu s-a retras din poliţie la 1 aprilie 2015. Fostul comandant al BCCO Alba Iulia s-a pensionat după 25 de activitate în acest domeniu.

Sursa articol: adevarul.ro

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419