Rămâi conectat

Actualitate

Foştii angajaţi de la GHCL UPSOM Ocna Mureş nu au ce pune pe masă de Sărbători!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cei care au lucrat la combinatul GHCL UPSOM Ocna Mureş se află în pragul disperării pentru că, în ciuda promisiunilor, ei nu şi-au primit încă restul de două salarii compensatorii din cele 3 prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă. „Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune şi situaţia noastră este foarte tristă şi precară, pur şi simplu marea majoritate nu au ce pune pe masa zilnică, ce să mai vorbim de sărbători. GHCL UPSOM are obligaţia de a ne acorda 3 salarii compensatorii după ce am fost disponibilizaţi. Din acestea a fost acordat un singur salariu de către firma indiană, restul de două salarii rămânând în sarcina conducerii actuale a societăţii”, susţine unul dintre cei 800 de foşti angajaţi ai combinatului care se află în această situaţie. Conducerea combinatului nu dispune însă de suma necesară plăţii obligaţiilor financiare mai ales în condiţiile în care Romgaz şi Interagro au cerut insolvenţa.
lApel către conducerea BCR
O posibilitate pentru a face rost de bani este valorificarea unei părţi din fierul vechi de pe platforma combinatului, lucru imposibil fără o dezlegare de la BCR care are o ipotecă de 23,5 milioane de dolari pe fabrică. „Majoritatea activelor scoase din uz sunt garantate către BCR, deci fără acordul dumneavoastră nu există posibilitatea tăierii şi valorificării lor. Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi aprobând ridicarea garanţiei pe acele active pentru a putea să ne luăm măcar încă un salariu compensatoriu de Sărbători. Timpul este foarte scurt şi se scurge în defavoarea noastră, vă rugăm să încercaţi soluţionarea problemei în cel mai scurt timp. Cred că avem şi noi dreptul la Sărbători fericite într-un oraş atât de trist, unde de multă vreme lumea a uitat să mai zâmbească, apăsată de nevoile şi problemele sociale din localitate. Vă mulţumim şi vă dorim Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani”, se arată într-o scrisoare adresată de foştii angajaţi ai combinatului către conducerile BCR Cluj şi BCR Bucureşti. Directorul UPSOM, Ioan Bogdan, le-a promis acestora că va merge personal să discute cu cei de la BCR pentru a le cere să scoată ipoteca pe fier dar şi că va vorbi cu investitorii indieni ca să-i înduplece să plătească ei cel de-al doilea salariu compensatoriu. Combinatul şi-a întrerupt activitatea în ianuarie 2010, ca urmare a sistării furnizării gazului metan de către Romgaz Mediaş din cauza unei datorii de peste 12 milioane de euro.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prime de 1.000 de lei pentru tinerii care se angajează: Cerințele impuse de către statul român Tinerii care se angajează vor primi stimulente acordate de Ministerul Muncii și Solidarității sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. În acest sens, doritorii vor primi o primă care se ridică la 1.000 de lei. Ministerul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea