Foştii angajaţi de la GHCL UPSOM Ocna Mureş nu au ce pune pe masă de Sărbători!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cei care au lucrat la combinatul GHCL UPSOM Ocna Mureş se află în pragul disperării pentru că, în ciuda promisiunilor, ei nu şi-au primit încă restul de două salarii compensatorii din cele 3 prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă. „Sărbătorile de iarnă se apropie cu repeziciune şi situaţia noastră este foarte tristă şi precară, pur şi simplu marea majoritate nu au ce pune pe masa zilnică, ce să mai vorbim de sărbători. GHCL UPSOM are obligaţia de a ne acorda 3 salarii compensatorii după ce am fost disponibilizaţi. Din acestea a fost acordat un singur salariu de către firma indiană, restul de două salarii rămânând în sarcina conducerii actuale a societăţii”, susţine unul dintre cei 800 de foşti angajaţi ai combinatului care se află în această situaţie. Conducerea combinatului nu dispune însă de suma necesară plăţii obligaţiilor financiare mai ales în condiţiile în care Romgaz şi Interagro au cerut insolvenţa.
lApel către conducerea BCR
O posibilitate pentru a face rost de bani este valorificarea unei părţi din fierul vechi de pe platforma combinatului, lucru imposibil fără o dezlegare de la BCR care are o ipotecă de 23,5 milioane de dolari pe fabrică. „Majoritatea activelor scoase din uz sunt garantate către BCR, deci fără acordul dumneavoastră nu există posibilitatea tăierii şi valorificării lor. Vă rugăm din suflet să ne ajutaţi aprobând ridicarea garanţiei pe acele active pentru a putea să ne luăm măcar încă un salariu compensatoriu de Sărbători. Timpul este foarte scurt şi se scurge în defavoarea noastră, vă rugăm să încercaţi soluţionarea problemei în cel mai scurt timp. Cred că avem şi noi dreptul la Sărbători fericite într-un oraş atât de trist, unde de multă vreme lumea a uitat să mai zâmbească, apăsată de nevoile şi problemele sociale din localitate. Vă mulţumim şi vă dorim Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani”, se arată într-o scrisoare adresată de foştii angajaţi ai combinatului către conducerile BCR Cluj şi BCR Bucureşti. Directorul UPSOM, Ioan Bogdan, le-a promis acestora că va merge personal să discute cu cei de la BCR pentru a le cere să scoată ipoteca pe fier dar şi că va vorbi cu investitorii indieni ca să-i înduplece să plătească ei cel de-al doilea salariu compensatoriu. Combinatul şi-a întrerupt activitatea în ianuarie 2010, ca urmare a sistării furnizării gazului metan de către Romgaz Mediaş din cauza unei datorii de peste 12 milioane de euro.
Ioana PITICARIU

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

vintanul 7 decembrie 2010 at 11:34

Asa va trebue ca ati votat cu tigana de OANA BADEA siu PDL. Sa infometati bine si sa nu va mai bateti joc de voi si de copii vostri tembelilor.

? 7 decembrie 2010 at 17:48

Asa esti tu si mai controlativa vocabularul din cand in cand

? 7 decembrie 2010 at 17:47

sa va de-a si voua cineva sarbatori la fel de fericite ca si noua cei fosti angajati la soda

Comentariile sunt oprite