Foştii aleşi ai municipiului Sebeş – achitaţi în procesul cu statul pentru terenul vândut fabricii de bere a Romaqua
Fostul primar al municipiului Sebeş, Adrian Dăncilă şi 17 foşti consilieri locali ai municipiului Sebeş din perioada 2004-2008 au fost achitaţi în procesul derulat de peste 4 ani, ce viza vânzarea unui teren către Romaqua Group la un preţ considerat subevaluat. Ei au fost deferiţi justiţiei, fiind acuzaţi că şi-au dat avizul în cazul licitaţiei în favoarea Romaqua Group, condusă de omul de afaceri Octavian Creţu şi că au prejudiciat bugetul municipiului Sebeş cu peste trei milioane de euro. Timp de 2 ani au fost audiaţi la DNA, Serviciul Teritorial Alba Iulia, fostul primar Adrian Dăncilă, împreună cu foştii aleşi locali ai Sebeşului Romi Dragosin, Adrian Bogdan, Petru Stoica, Ionel Cîrcoană, Paraschiva Nistor, Maria Făgăraş, Constantin Ispir, Vasile Buliga, Nicolae Şerbănescu, Oliviu Bobar, Ioan Bădilă, Nicolae Dobra (în prezent senator), Jean Ionescu, Gheorghe Suciu, Ioan Rodean, apoi procesul a ajuns la ÎCCJ. Complice la acea aşa-zisă infracţiune a consilierilor a fost considerat şi Marian Creţiu, expert evaluator şi membru al Biroului Local de Expertize Judiciare Alba.
Ioan Rus, avocatul unui grup al foştilor aleşi locali, ne-a declarat că în procesul aflat pe rol de aproape 2 ani la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cei pe care i-a reprezentat au fost achitaţi, fiind dispusă şi înlăturarea sechestrului asigurator pus pe autoturisme, dar şi a ipotecilor pe imobile. „E un mare succes, a luat sfârşit un proces lung care a însemnat să fim prezenţi de 18 ori la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, mai înainte la DNA, dar şi numeroase expertize şi declaraţii ale celor care au luat parte la proces”, a spus Ioan Rus. La rândul său, Romi Dragosin, fost consilier local la Sebeş şi aflat pe lista aşa-zisă a inculpaţilor, ne-a declarat că acest proces a însemnat multe cheltuieli din partea statului, dar şi foştilor consilieri locali, care au scos fiecare din buzunare aproape 60 de milioane de lei vechi pentru plata avocaţilor şi a numeroaselor deplasări la Bucureşti. Statul a cheltuit cu expertizele aflate la dosar, pentru terenul în suprafaţă de 243.923 mp vândut către fabrica de bere a Romaqua Group peste 300 de milioane de lei vechi. Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat şi de această dată. Justiţia şi-a spus pe drept cuvântul deşi cazul nu era de competenţa instanţelor. Asta dacă ne gândim că la Cluj Napoca Consiliul Local a dat investitorilor de la Nokia peste 70 de hectare de teren, nici evaluate, nici subevaluate şi nici supraevaluate, ci gratis! Precizăm că DNA a fost sesizat de Nicoleta Florea, juristă în cadrul Primăriei municipiului Sebeş. (A.D.T.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Bogdan Glăvan, despre UE: „Infecția socialistă de care suferă a adus-o în situația economică jalnică”
Profesorul universitar Bogdan Glăvan, despre UE: „Infecția socialistă de care suferă a adus-o în situația economică jalnică” Profesorul universitar Bogdan Glăvan afirmă, în cea mai recentă intervenție publică, faptul că Uniunea Europeana este „bolnavul lumii”, invocând „infecția socialistă de care suferă” ca și motiv pentru situația economică pe care o cataloghează ca fiind „jalnică”. Citește […]