Rămâi conectat

Actualitate

Fost secretar general al FSLI, Liviu Marian Pop, de la sindicat la conducerea Ministerului Educaţiei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În urma scandalului de plagiat în care se pare că a fost implicat, Ioan Mang a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei. Prim-ministrul Victor Ponta l-a numit ministru interimar pe Liviu Marian Pop, nominalizat iniţial ca ministru delegat pentru dialog social, premierul urmând să analizeze şi să decidă în următoarele 45 de zile cine va fi până la urmă titularul acestui post. Înainte de a face parte din Cabinetul Ponta, din funcţia de secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere în Învăţământ, Liviu Marian Pop fusese portavocea sindicaliştilor din învăţământ având numeroase poziţii contradictorii cu conducerea MECTS şi chiar procese pe rolul instanţelor. El este a treia persoană nominalizată în mai puţin de o lună de premierul Victor Ponta pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei: Corina Dumitrescu (PSD) nu a mai ajuns la votul de învestire, deoarece numele său a fost legat de un alt scandal, iar Ioan Mang este cercetat de Comisia de etică şi Academia Română sub acuzaţia de plagiat.
Primele declaraţii oficiale ale noului ministru interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop, se referă la organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a examenelor naţionale: bacalaureat şi evaluarea naţională. Referitor la BAC, din postura de ministru, Liviu Marian Pop a spus că se vor păstra camerele de supraveghere video în sălile de examen, deoarece acest fapt este prevăzut în ordinele MECTS (n.r. – emise de foştii miniştri) care trebuie respectate şi a subliniat că nu se vor opera modificări nici în privinţa clasei pregătitoare, lucruri pe care le criticase mai mult sau mai puţin din poziţia de lider sindical.
Liviu Marian Pop s-a aflat ultima dată în vizită oficială la Alba Iulia, în noiembrie 2010, dar a participat şi la Conferinţa Judeţeană a SIA, când a fost aleasă noua conducere a Sindicatului Învăţământ Alba, în frunte cu prof. Ioan Stanca. Rămâne de văzut dacă noul ministru interimar va rezolva problemele foştilor săi colegi de luptă sindicală (cum ar fi, de exemplu reintroducerea reţinerii cotizaţiei sindicaliştilor din învăţământ pe statele de plată) şi ale sistemului de învăţământ în general sau va trece cu totul de partea patronatului, uitând de unde a plecat!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea