Florin Roman, liderul deputaților PNL: Ministerul Sănătății alocă județului Alba peste 1 milion de lei pentru achiziționarea de ventilatoare

La solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, în calitate de parlamentar de Alba, am solicitat sprijinul ministrului sănătății, dr. Nelu Tătaru, în vederea achiziționării a 10 ventilatoare mecanice, necesare în tratarea cazurilor de COVID în secțiile ATI.

Am primit confirmarea ministrului conform căreia județului Alba îi este destinată suma de 1.080.000 lei, ceea ce reprezintă 90% din prețul estimativ de achiziție, diferența urmând să fie suportată de Consiliul Județean Alba, ca și co-finanțare. Ministrul Nelu Tătaru a răspuns prompt de fiecare dată solicitărilor pe care i le-am înaintat în această perioadă dificilă, în numele cetățenilor din Alba.

ELIT

Tot în calitate de parlamentar, am înaintat două propuneri miniștrilor de Interne și Mediu, Marcel Vela și Costel Alexe, pentru următoarea ordonanță militară. În primul caz am solicitat mărirea intervalului orar pentru persoanele vârstnice de peste 65 de ani, în vederea achiziționării de alimente și medicamente, urmare a numeroaselor solicitări primite în acest sens.

Ministrului mediului i-am propus prelungirea automată a contractelor de salubritate, încheiate între primării și operatori, care expiră pe perioada stării de urgență, până în data de 15 mai, astfel încât să fie evitate situațiile de neridicare a gunoiului menajer. Am primit promisiunea fermă că cele două propuneri sunt analizate și voi primi un răspuns în zilele următoare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

uncas 25 aprilie 2020 at 15:44

din subvențiile partidelor, se oferă ceva?

Comentariile sunt oprite