Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman, liderul deputaților PNL: Guvernul liberal începe marea asfaltare a Țării Moților și Transalpinei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În plină pandemie sanitară, guvernul liberal pregătește pasul ieșiri din starea de urgență, mizând pe investiții majore în infrastructură.

Avem nevoie de drumuri bune pentru ca oamenii să poată ajunge la muncă, mărfurile să circule, iar turismul din zona montană să fie un motor de dezvoltare economică. Acesta este motivul pentru care, guvernul liberal demarează cea mai amplă operațiune de modernizare a drumurilor naționale. 100 de kilometri de drum național va fi acoperit de covor asfaltic pe DN 74, DN 75 și 32 de km pe Transalpina, din dreptul localității Sugag.

Practic, pentru prima dată în ultimii 15 ani, principalele drumuri naționale intră în modernizare completă, nu într-o simplă peticire, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Vreau să mulțumesc ministrului Transporturilor, domnul Lucian Bode, pentru că și-a respectat angajamentul asumat față de județul Alba. Am anunțat susținerea pentru angajarea răspunderii guvernului pe buget, în condițiile în care vom putea reabilita drumurile naționale care tranzitează Apusenii și Valea Sebesului.

Alții doar au vorbit despre aceste investiții, noi le facem. Fapte, nu povești! În mandatul guvernelor PSD, pentru aceste drumuri s-au alocat în total, în ultimii trei ani suma de 21 milioane de lei. Guvernul liberal finanțează cu peste 50 de milioane reabilitarea acestor drumuri în doar câteva luni. Pentru că cifrele nu mint niciodată, anexez și datele oficiale comparative, pe care le poate consulta și un primar din Apuseni, care se laudă, ca de obicei cu munca altora.

Modernizarea DN 74, DN 75 și a Transalpinei se face pentru că primarii liberali au convins guvernul liberal că localitățile lor merita din plin acest lucru.

În paralel, CJ Alba a anunțat o finanțare record pentru reabilitarea drumurilor județene, astfel încât, strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere să fie un capitol integrat, generator de investiții și dezvoltare economică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea