Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, despre proiecte! Locuri de muncă, învățământ profesional, Programul Eurodissee, internet la țară

Bogdan Presecan

Publicat

în

Florin Roman01În cadrul unei conferințe de presă organizată vineri la sediul PNL Alba, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a vorbit despre o parte dintre proiectele pe care le-a inițiat sau le coordonează și sunt de interes public.

Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba: “Vreau să vorbesc despre proiectele pe care le-am promis cetățenilor din Alba.  Și voi începe cu cea mai mare și arzătoare problemă, locurile de muncă, într-un județ în care rata șomajului este ridicată.

Săptămâna viitoare mă voi afla la Piatra Neamț unde, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, voi semna contractul de finanțare pentru proiectul Oportunități sporite pentru șomeri și persoanele în căutarea unui loc de muncă” selectat spre finanțare în cadrul  POS DRU, exercițiul financiar 2007-2013. Valoarea proiectului este de peste patru milione de euro și va avea peste 2000 de beneficiari. 1.000 de persoane din Alba, dintre care 500 din Cugir și alte 500 din Alba Iulia, Blaj și Sibiu. La Cugir, unde va funcționa centrul acestui program urmează să fie construite ateliere, laboratoare dotate cu strunguri cu comandă numerică și toată logistica necesară. Elevilor li se va preda și partea de proiectare. Se vor face formări pentru șase meserii care sunt acreditate – în domeniul industriei auto și prelucrării de metale.

Acest proiect face parte dintr-un demers mai amplu, în care se înscrie și proiectul de succes al Școlii Profesionale Germane Alba Iulia, finanțat de Consiliul Județean Alba și partenerii privați, precum subsidiara Daimler Mercedes, SC Star Transsmision din Sebeș.

Revigorarea învățământului profesional la nivelul județului Alba, care se afla într-o stare dezastroasă în urmă cu doi ani, la momentul preluării mandatului, a fost și rămâne  o prioritate pentru noi. După deschiderea Școlii Profesionale Germane la Alba Iulia, sau mai făcut astfel de clase de învățământ profesional dual  și la Sebeș, Cugir, sau Blaj.

Este foarte important ca părinții și elevii să înțeleagă că piața muncii din județul nostru cere meseriași.

Anul trecut 1.500 de studenți care au absolvit facultatea în Alba au intrat direct în șomaj.

 

Programul Primul Ghiozdan, ce are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și pe care l-am inițiat împreună cu vicepreședintele Alin Cucui, a fost aprobat ieri în ședința consiliului județean. Le mulțumesc consilierilor județeni că au susținut și pentru viitorul an școlar acest proiect socio-educațional.

CJ Alba finanțează cu suma de 230.000 de lei acest program de care vor beneficia și în acest an 3266 de copii care vor merge pentru priam dată la școală, în clasa pregătitoare și clasa I. Fiecare copil va primi un ghiozdan și rechizite (caiete, creion, stilou, creioane colorate, penar, riglă,șamd).

 

Internet wireless la țară – Primăriile care au aderat la acest proiect au termen până la 15 aprilie să adopte hotărâri de consiliu local pentru a se putea începe implementarea sa. Săptămâna viitoare vom demara procedura de achiziție a echipamentelor necesare, iar în circa o lună jumătate/două vom da stratul montării acestora. Astfel, locuitorii din comunele Berghin, Bucium, Râmeț, Șugag, Roșia Montană, Șpring vor avea în zone centrale acces wirelles gratuit. Pentru implementarea acestui proiect, CJ Alba a alocat 20.000 de lei cu TVA.  Programul va continua și cu alte localități, în funcție de solicitările primăriilor.

 

Programul Eurodissee pentru tinerii din Alba între 18-30 de ani– debutează în luna aprilie. Județul Alba a fost urcat pe portalul Eurodissee, iar CJ Alba a alocat deja bugetul pentru desfășurarea programului în acest an. Pentru reducerea cheltuielilor cu partea de cazare a stagiarilor, am încheiat un parteneriat cu Universitatea “1 Decembrie 1918”, iar banii economisiți îi vom folosi pentru a putea trimite mai mulți tineri în stagii în străinătate.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP Administrația orașului Abrud, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizare infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din oraș, respectiv liceul „Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud și școala gimnazială „Avram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea