Florin Crişan (MP): Ponoran ne vinde ”gogoaşe otrăvite”?! Va trebui să curgă multă apă pe Ampoi până când spitalul din Zlatna se va redeschide
Auzeam în urmă cu câteva zile că domnul Silviu Ponoran se laudă prin ziare că va redeschide spitalul din Zlatna. Curios, am citit articolul, din care am aflat ce „mare” efort a făcut dânsul pentru redeschiderea spitalului. Este vorba despre HCL 105/05.11.2015, care hotărăşte următoarele: “Art. 1: Însuşirea Documentaţiei de prima înscriere
a imobilului cuprins în inventarul domeniului public al oraşului Zlatna la poziţiile 631-635, 638 din anexa 12 la HG 974/2002 –„Clădire spital, clădiri administrative, anexe şi teren incintă spital”, înregistrată la Primăria oraşului Zlatna sub numărul 13564/2015, întocmită de expert autorizat Maxim Emanuel. Art. 2: Aprobarea dării în administare către Consiliul Judeţean Alba a imobilului menţionat la articolul 1 al prezentei hotărâri pentru înfiinţarea unei secţii externe a Spitalului Judeţean.”
Aşadar, din 2011 de când s-a închis spitalul şi până astăzi, toate eforturile domnului Ponoran au însemnat două articole într-o hotărâre de Consiliu Local. Oare de ce nu a putut să facă lucrul acesta acum foarte mult timp? Cât de greu este să dai două articole de HCL?
Ce se putea face până acum? Multe lucruri. Se putea da această HCL cu mult timp în urmă. Se putea începe renovarea clădirii. Cu ce bani? Cu bani din fonduri europene, la fel cum a fost reabilitată clădirea Primăriei şi cum va fi reabilitată, într-un sfârşit, clădirea fostei Case de Cultură (toate 3 fiind clădiri istorice). Sau ar fi putut face acest lucru cu bani din fondurile primăriei: cu banii care au fost investiţi în locomotivele şi trenurile proprietate ale primăriei oraşului Zlatna. Înţelegem că locomotivele sunt frumoase dar nu pot fi mai importante decât sănătatea zlătnenilor. Nu se poate ca un morman de fier să fie mai important decat o comunitate de oameni. Dacă acei bani erau invesţi în clădirea vechiului spital probabil că această clădire ar fi fost gata de mult, iar acum ar mai fi trebuit făcute doar hârtiile între Primărie şi Consiliul Judeţean.
Din păcate, va mai trebui să curgă multă apă pe Ampoi până când acest spital se va redeschide. Pentru că trebuie aprobat de CJ preluarea spitalului din Zlatna ca secţie externă a Spitalului Judeţean, vor trebui făcute licitaţii pentru repararea clădirii care este într-o stare înaintată de degradare, trebuie găsite sursele de finanţare pentru reparaţii, va trebui mobilier specific şi aparaturile medicale, apoi vor trebui o mulţime de aprobări de la organele competente şi abia apoi se va putea vorbi de redeschiderea spitalului. Trei sferturi din aceste lucruri ar fi putut fi realizate deja dacă domnul Ponoran ar fi dorit cu adevărat redeschiderea spitalului. Sau poate că ar fi putut fi funcţional deja. Dar s-a hotarat, cu acceptul majorităţii Consiliului Local, investirea a foarte mulţi bani în trenuri si locomotive.
Acestea sunt motivele pentru care noi le spunem locuitorilor Zlatnei că acest primar şi acest Consiliu Local trebuie înlăturaţi, prin vot bineînţeles. Dacă Consiliul Local actual şi primarul actual ar fi vrut cu adevărat redeschiderea spitalului s-ar fi putut face deja. În locul lor, trebuie votaţi oameni care vor să facă ceva pentru redeschiderea spitalului, nu doar sa vândă „gogoaşe” în an electoral.
Vă întrebaţi de ce a fost anunţată redeschiderea spitalului acum? E simplu: pentru că anul acesta sunt alegeri locale. Domnul Ponoran, ca un brutar experimentat ce este, ne vinde „gogoaşe otrăvite”. Încearcă să ne convingă cât de bine intenţionat este, când de fapt toate faptele dânsului din ultimii 5 ani ne arată clar că nu a mişcat un deget pentru redeschiderea spitalului.
Florin Crişan, Preşedinte MP Zlatna
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Ilie Bolojan vrea să concedieze circa 24% din angajaţii de la Senat. Sindicatele susțin că „o astfel de acţiune în forţă, este extrem de îngrijorătoare şi nebenefică atât pentru funcţionarea instituţiei cât şi pentru angajaţi şi familiile lor”
Ilie Bolojan vrea să concedieze circa 24% din angajaţii de la Senat. Sindicatele susțin că „o astfel de acţiune în forţă, este extrem de îngrijorătoare şi nebenefică atât pentru funcţionarea instituţiei cât şi pentru angajaţi şi familiile lor” Reforma președintele Senatului, Ilie Bolojan constă în tăierea cheltuielilor și respect pentru contribuabili. Pentru a susține aceste […]