Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Florile de gălbenele, cele mai populare printre plantele medicinale: Care sunt beneficiile reale ale acestora

Bera Larisa

Publicat

în

Florile de gălbenele, cele mai populare printre plantele medicinale: Care sunt beneficiile reale ale acestora

Florile de gălbenele sunt apreciate de secole în medicina naturistă tradițională datorită proprietăților lor curative. Ceaiul de gălbenele, o băutură ușoară cu un gust ușor amar, oferă numeroase beneficii pentru sănătate, de la vindecarea rănilor până la combaterea inflamațiilor.

Citește și: Plante ornamentale care alungă țânțarii: Soluții naturale pentru un spațiu plăcut și fără insecte

Datorită proprietăților sale curative, ceaiul de gălbenele este extrem de popular în medicina naturistă tradițională. În multe cazuri, oamenii preferă să aplice extern ceai de gălbenele pe leziunile cutanate și arsuri sau să consume ceai pentru a vindeca rănile de la nivelul gurii, gâtului și tractului digestiv.

Potrivit cercetărilor, ceaiul de gălbenele are beneficii antioxidante și antiinflamatorii puternice. Gălbenelele sunt bogate în carotenoizi și flavonoizi, compuși care au capacitatea de a reduce riscul de cancer și alte afecțiuni grave.

Cum puteți folosi ceaiul de gălbenele

– Faceți gargara cu ceai de gălbenele pentru a calma durerea în gât.

– Clătiți-vă gura cu ceai de gălbenele pentru a ajuta la ameliorarea veziculelor, a aftelor bucale sau a inflamațiilor gingivale.

– Înmuiați o bucată de tifon în ceai de gălbenele și aplicați pe pielea afectată de leziuni, zgârieturi, inflamații sau mâncărime.

– Aplicați ceai de gălbenele pe pielea bebelușului afectată de eritem fesier (dermatita de scutec).

– Spălați-vă pe față cu ceai de gălbenele seara, daca aveți pielea afectată de acnee și eruptii cutanate faciale.

– Aplicați ceai de gălbenele pe picioare, pentru a combate infecțiile fungice, cum ar fi piciorul atletului.

– După șamponare, clătiți-vă părul cu ceai de gălbenele pentru a calma senzația de mâncărime de la nivelul scalpului.

Cum să prepari ceaiul de gălbenele

Puneți flori uscate sau proaspete în apă fierbinte. Turnați o cană de apă fierbinte peste aproximativ 1-2 linguri de flori uscate de gălbenele. Acoperiți cana cu o farfurioară și lăsați florile la infuzat timp de 15-20 de minute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea