Florile de gălbenele, cele mai populare printre plantele medicinale: Care sunt beneficiile reale ale acestora
Florile de gălbenele, cele mai populare printre plantele medicinale: Care sunt beneficiile reale ale acestora
Florile de gălbenele sunt apreciate de secole în medicina naturistă tradițională datorită proprietăților lor curative. Ceaiul de gălbenele, o băutură ușoară cu un gust ușor amar, oferă numeroase beneficii pentru sănătate, de la vindecarea rănilor până la combaterea inflamațiilor.
Citește și: Plante ornamentale care alungă țânțarii: Soluții naturale pentru un spațiu plăcut și fără insecte
Datorită proprietăților sale curative, ceaiul de gălbenele este extrem de popular în medicina naturistă tradițională. În multe cazuri, oamenii preferă să aplice extern ceai de gălbenele pe leziunile cutanate și arsuri sau să consume ceai pentru a vindeca rănile de la nivelul gurii, gâtului și tractului digestiv.
Potrivit cercetărilor, ceaiul de gălbenele are beneficii antioxidante și antiinflamatorii puternice. Gălbenelele sunt bogate în carotenoizi și flavonoizi, compuși care au capacitatea de a reduce riscul de cancer și alte afecțiuni grave.
Cum puteți folosi ceaiul de gălbenele
– Faceți gargara cu ceai de gălbenele pentru a calma durerea în gât.
– Clătiți-vă gura cu ceai de gălbenele pentru a ajuta la ameliorarea veziculelor, a aftelor bucale sau a inflamațiilor gingivale.
– Înmuiați o bucată de tifon în ceai de gălbenele și aplicați pe pielea afectată de leziuni, zgârieturi, inflamații sau mâncărime.
– Aplicați ceai de gălbenele pe pielea bebelușului afectată de eritem fesier (dermatita de scutec).
– Spălați-vă pe față cu ceai de gălbenele seara, daca aveți pielea afectată de acnee și eruptii cutanate faciale.
– Aplicați ceai de gălbenele pe picioare, pentru a combate infecțiile fungice, cum ar fi piciorul atletului.
– După șamponare, clătiți-vă părul cu ceai de gălbenele pentru a calma senzația de mâncărime de la nivelul scalpului.
Cum să prepari ceaiul de gălbenele
Puneți flori uscate sau proaspete în apă fierbinte. Turnați o cană de apă fierbinte peste aproximativ 1-2 linguri de flori uscate de gălbenele. Acoperiți cana cu o farfurioară și lăsați florile la infuzat timp de 15-20 de minute.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente
Cozile de cireşe şi vişine – cele mai eficiente diuretice naturale. Recoltare și conservare, preparate și tratamente Lăsate cumva în umbră de către cireşe, cu roşul strălucitor şi prospeţimea lor inconfundabilă, codiţele prin care aceste fructe se hrănesc sunt prea rar luate în seamă. Şi totuşi, creşterea rapidă a cireşelor, culoarea şi gustul lor, totul […]
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală În nemărginita ei bunătate pentru toate făpturile vii, mama natură are grijă şi de bietele vieţuitoare ale pădurii, pe care iarna le ameninţă cu foamete şi îngheţ. Exact acum, când oamenii strâng ultima recoltă din grădini şi livezi, pregătindu-se să o depoziteze în hambare, arborii din păduri îşi scutură […]
Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate
Grădina mea 2025: Care sunt cauzele pentru care castraveții se curbează în timpul creșterii și se îngălbenesc înainte de a ajunge la maturitate Tot mai frecvent constatăm că legumele din grădină par să iasă din tiparul obișnuit, dar nu ân sensul bun al cuvântului. Îngălbenirea și deformarea rodului înainte de coacere sunt probleme întâlnite la […]