Rămâi conectat

Politică Administrație

Flaviu Cozuc AJPIS Alba: „Modul în care se cheltuieşte un buget de peste 4 milioane lei trebuie verificat”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*AJPIS Alba pregăteşte un control la asociaţiile şi fundaţiile subvenţionate de stat

ajpis albaLa sfârşitul lunii august, după finalizarea analizei privind situaţia plăţilor efectuate de AJPIS Alba, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, directorul Flaviu Cozuc a decis că, în această toamnă, prin inspecţia socială din cadrul instituţiei, se va derula o campanie de verificare a modului de cheltuire a subvenţiilor primite de către asociaţii şi fundaţii.

În cursul anului trecut, au fost efectuate doar controale sporadice ale cheltuielilor pe care le fac asociaţiile şi fundaţiile din sumele pe care le primesc drept subvenţie de la stat. Vorbim însă de un buget anual consistent, care numai în 2013 e de 4.332.600 lei. Scopul controlului pe care îl vom demara în perioada imediat următoare este de a vedea dacă sumele sunt utilizate corespunzător destinaţiei pentru care au fost alocate. Modul în care se cheltuieşte un buget de peste 4 milioane de lei trebuie verificat”, a precizat Flaviu Cozuc.

De menţionat că subvenţiile alocate asociaţiilor şi fundaţiilor sunt cu aproximativ 10% mai mari faţă de luna august a anului 2012, în condiţiile de aceste sume beneficiază cu 327 mai mulţi beneficiari.

În general, toate plăţile efectuate de AJPIS Alba au suferit uşoare modificări faţă de cele efectuate în aceeaşi perioadă a anului 2012. Cea mai semnificativă creştere însă, de 87,29%, se înregistrează la capitolul plăţilor aferente stimulentului de inserţie, acordat părinţilor care renunţă la concediul pentru îngrijirea copilului şi optează pentru întoarcerea la locul de muncă. În ceea ce priveşte beneficiarii de ajutor social, deşi numărul lor a scăzut în ultimul an cu 0,56%, sumele efectiv plătite sunt cu 15,46% mai mari faţă de luna august a anului 2012, ca urmare a modificării prin lege a cuantumului acestor ajutoare oferite de stat. Plăţile aferente alocaţiilor pentru susţinerea familiei au crescut şi ele cu aproape 8%, în condiţiile în care numărul beneficiarilor a scăzut cu peste 21%, fiind influenţate de faptul că aceste alocaţii au fost majorate cu începere de la 1 iulie 2013.

Nu în ultimul rând, la sumele alocate pentru plata indemnizaţiilor lunare care se acordă bolnavilor de SIDA s-a înregistrat o creştere o de 21,43%, cauzată de înregistrarea în ultimul an a 3 cazuri noi de persoane infectate cu HIV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Parcelă de peste 18.000 mp, din zona economică a municipiului, scoasă la licitație de Primăria Alba Iulia: Preț de pornire, durata de concesionare și obligații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcelă de peste 18.000 mp, din zona economică a municipiului, scoasă la licitație de Primăria Alba Iulia: Preț de pornire, durata de concesionare și obligații Consiliul Local din Alba Iulia a aprobat, în ședința de joi, 29 februarie, scoaterea în procedură de licitație publică a unei parcele în suprafață de 18.104 metri pătrați, situat în apropierea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea