Fiul primarului din Galda de Jos numit director la echipa de fotbal a comunei, soția – șefă peste un proiect pentru romi într-o comună fără romi declarați
Dezvăluirile despre presupuse nereguli la Primăria Galda de Jos continuă: Fiul primarului numit director la echipa de fotbal a comunei, soția – șefă peste un proiect pentru romi într-o comună fără romi declarați”
Consilierul local PMP Iustin Petrean, de la Galda de Jos, a continuat vineri dezvăluirile despre presupuse nereguli care se întâmplă în ograda primarului Romulus Raica. După ce săptămâna trecută Petrean a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la faptul că fiul primarului a fost angajat în cadrul primăriei conduse chiar de tatăl său, în conferința PMP de vineri același consilier local a adus în atenția opiniei publice alte două aspecte. Una dintre ele se referă la faptul că fiul edilului Raica a fost numit director sportiv al echipei locale de fotbal Industria Galda de Jos, echipă finanțată integral din bani de la bugetul local.
Petrean spune că nu a reușit să afle dacă Raica junior este sau nu remunerat, însă a spus că i se pare imoral. ”În anii trecuți fiul primarului a fost antrenor secund, iar acum e director sportiv la Industria Galda de Jos, echipă finanțată sută la sută din banii primăriei. Nu știu cât de ilegal e, dar sigur e imoral ca fiul primarului să dețină așa funcție într-un loc unde se dau atâția bani publici, de ordinul miliardelor de lei vechi. Vă pot spune că ultima alocare a fost de 2,5 miliarde de lei vechi pentru această echipă ale cărei rezultate și perfomanță nu le contest”, a precizat alesul PMP.
O altă neregulă semnalată de Iustin Petrean se referă la implicarea comunei, inclusiv financiară, într-un proiect fără a fi îndeplinite condițiile de participare. Mai mult, acesta susține că de coordonarea proiectului s-ar fi ocupat tocmai soția primarului. ”Vreau să mai aduc în atenție un lucru cel puțin ciudat care s-a întâmplat la Primăria Galda de Jos. Începând de anul trecut s-a derulat un proiect, în parteneriat cu Filantropia Ortodoxă, proiect intitulat ”Incluziunea socială și îmbunătățirea condițiilor de viață a romilor și a altor categorii sociale vulnerabile”. A fost un lucru bun demarat anul trecut, iar anul acesta, când să alocăm bani în ședință, am întrebat: câți romi avem în comună?, pentru că în proiect scrie 50+1 romi, iar viceprimarul mi-a răspuns că niciunul. Cum se poate să finanțăm un program cu romi și de fapt să nu fie niciun rom?!
În comună sunt romi, însă aceștia nu vor să se declare ca atare. Am făcut un amendament special să fie declarați romi, după care să putem da banii în continuare pentru proiect. Dar pentru că aceștia nu vor să se declare romi, proiectul s-a oprit și pentru asta am fost eu învinovățit. Eu nu am făcut altceva decât să vreau să intrăm în legalitate. În plus de asta, am înțeles că de acest proiect din partea comunei s-a ocupat chiar soția primarului”, a mai declarat Iustin Petrean.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 18 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii