Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fiul primarului din Galda de Jos numit director la echipa de fotbal a comunei, soția – șefă peste un proiect pentru romi într-o comună fără romi declarați

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Dezvăluirile despre presupuse nereguli la Primăria Galda de Jos continuă: Fiul primarului numit director la echipa de fotbal a comunei, soția – șefă peste un proiect pentru romi într-o comună fără romi declarați”

Consilierul local PMP Iustin Petrean, de la Galda de Jos, a continuat vineri dezvăluirile despre presupuse nereguli care se întâmplă în ograda primarului Romulus Raica. După ce săptămâna trecută Petrean a sesizat Agenția Națională de Integritate cu privire la faptul că fiul primarului a fost angajat în cadrul primăriei conduse primaria-galdachiar de tatăl său, în conferința PMP de vineri același consilier local a adus în atenția opiniei publice alte două aspecte. Una dintre ele se referă la faptul că fiul edilului Raica a fost numit director sportiv al echipei locale de fotbal Industria Galda de Jos, echipă finanțată integral din bani de la bugetul local.

Petrean spune că nu a reușit să afle dacă Raica junior este sau nu remunerat, însă a spus că i se pare imoral. ”În anii trecuți fiul primarului a fost antrenor secund, iar acum e director sportiv la Industria Galda de Jos, echipă finanțată sută la sută din banii primăriei. Nu știu cât de ilegal e, dar sigur e imoral ca fiul primarului să dețină așa funcție într-un loc unde se dau atâția bani publici, de ordinul miliardelor de lei vechi. Vă pot spune că ultima alocare a fost de 2,5 miliarde de lei vechi pentru această echipă ale cărei rezultate și perfomanță nu le contest”, a precizat alesul PMP.

O altă neregulă semnalată de Iustin Petrean se referă la implicarea comunei, inclusiv financiară, într-un proiect fără a fi îndeplinite condițiile de participare. Mai mult, acesta susține că de coordonarea proiectului s-ar fi ocupat tocmai soția primarului. ”Vreau să mai aduc în atenție un lucru cel puțin ciudat care s-a întâmplat la Primăria Galda de Jos. Începând de anul trecut s-a derulat un proiect, în parteneriat cu Filantropia Ortodoxă, proiect intitulat ”Incluziunea socială și îmbunătățirea condițiilor de viață a romilor și a altor categorii sociale vulnerabile”. A fost un lucru bun demarat anul trecut, iar anul acesta, când să alocăm bani în ședință, am întrebat: câți romi avem în comună?, pentru că în proiect scrie 50+1 romi, iar viceprimarul mi-a răspuns că niciunul. Cum se poate să finanțăm un program cu romi și de fapt să nu fie niciun rom?!

În comună sunt romi, însă aceștia nu vor să se declare ca atare. Am făcut un amendament special să fie declarați romi, după care să putem da banii în continuare pentru proiect. Dar pentru că aceștia nu vor să se declare romi, proiectul s-a oprit și pentru asta am fost eu învinovățit. Eu nu am făcut altceva decât să vreau să intrăm în legalitate. În plus de asta, am înțeles că de acest proiect din partea comunei s-a ocupat chiar soția primarului”, a mai declarat Iustin Petrean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea