Rămâi conectat

Curier Județean

Fitch ne ridică ratingul, favorabil investiţiilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Agenţia de evaluare financiară Fitch a îmbunătăţit ratingul pentru România aferent creditelor pe termen lung în valută, de la „BB+“ la „BBB-“, cu perspectivă stabilă. România revine astfel în categoria statelor recomandate pentru investiţii. Calificativul pentru credite pe termen lung în lei a fost revizuit în urcare de la „BBB-” la „BBB”, în timp ce plafonul de ţară a fost îmbunătăţit de la „BBB” la „BBB+”. Ratingul pentru credite pe termen scurt a fost revizuit în creştere de la „B” la „F3”, se arată într-un comunicat al Fitch. „Îmbunătăţirea reflectă progresul României în recuperarea după efectele crizei financiare, evidentă într-o reluare a creşterii economice, rezultate bune în zona exporturilor, reducerea deficitului de cont curent şi a deficitului bugetar. Per ansamblu, s-a înregistrat o îmbunătăţire reală a situaţiei de risc a României, corespunzătoare unei reveniri în categoria recomandată pentru investiţii”, a afirmat Ed Parker, şeful diviziei Fitch pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
Moody’s are, de asemenea, pentru România rating recomandat pentru investiţii, respectiv „Baa3”, în timp ce Standard&Poor’s este singura dintre cele trei mari agenţii care evaluează România în categoria nerecomandată investiţiilor, cu „BB+”. (A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea