Rămâi conectat

Politică Administrație

Firmele aflate în faliment și prostituatele – cei mai mari datornici la bugetul municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

La începutul fiecărui an, administrația locală din Alba Iulia este nevoită să-și calculeze veniturile din taxe și impozite considerând din start, ca pierdute, câteva milioane bune de lei.

Este vorba despre datoriile pe care le au firmele care au intrat în faliment, și care, numai la nivelul anului trecut s-au ridicat la valoarea de aproape 6 milioane de lei, din care 5 milioane impozit pe clădiri și 1 milion impozit pe terenuri.

bugetPotrivit datelor publicate pe pagina de internet a Primăriei Alba Iulia, la sfârșitul anului 2014, pe lista persoanelor juridice cu datorii la bugetul local se aflau nu mai puțin de 937 de firme, 77 dintre acestea având restanțe de la 10.000 la aproape 400.000 de lei.

O parte dintre administratorii de firme au venit, am discutat, le-am făcut eșalonări. Alții au venit și și-au plătit toată datoria. Dar rămâne o mare problemă recuperarea sumelor de la firmele intrate în faliment, de fapt știm că acești bani nu vor mai fi recuperați niciodată, și să ne ferească Dumnezeu de aprobarea unei legi a Falimentului persoanelor fizice, că atunci putem trage obloanele și să plecăm!”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului.

Vom începe un program de încasare, acolo unde se poate, pentru că avem cazuri unde vorbim de datorii de 50.000 de lei la firme care dețin mașini de lux sau alte bunuri, dar nu au bunăvoința să-și mai plătească din datorii”, a mai spus edilul.

*15 prostituate au strâns mai multe datorii decât 9.000 de cetățeni care nu și-au plătit impozitul pe apartament

O altă problemă pentru administrația locală este recuperarea sumelor din amenzi. Și aici este vorba de o valoare considerabilă, pe care administrația locală nu-și face mari speranțe că o va încasa cândva. Numai prostituatele care își desfășoară ”activitatea” pe centura municipiului au strâns, până în prezent, amenzi de 2 milioane de lei și, chiar dacă pot fi văzute zilnic ”la locul de muncă”, acestea sunt de negăsit pe cale oficială, pentru a putea fi executate silit.

Pentru a putea face o comparație, Anuța Șinar, șefa Serviciului de Taxe și Impozite din subordinea Primăriei Alba Iulia a precizat că totalul impozitelor neplătite de 8.770 de proprietari de apartamente restanțieri, se ridică la o valoare semnificativ mai mică – doar puțin peste 1,5 milioane de lei.

Prezentarea acestor date a avut loc, marți, la dezbaterea publică a proiectului de Buget Local pe 2015, organizată la sediul primăriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea infrastructurii de transport public/zonal de călători în Alba Iulia: Autobază cu hale pentru autobuze, stații de încărcare electrică, sistem de Bike sharing în zona Partoș

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea infrastructurii de transport public/zonal de călători în Alba Iulia: Autobază cu hale pentru autobuze, stații de încărcare electrică, sistem de Bike sharing în zona Partoș Primăria Alba Iulia a depus luni, 20 ianuarie 2025, solicitarea de emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Realizare infrstructură pentru dezvoltare sistem de transport public/zonal de călători”, propus a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea