Rămâi conectat

Actualitate

Firma de salubritate RER-VEST Alba, vizată de un dosar penal pentru două infracțiuni de mediu: Îngroparea și eliminarea deșeurilor în spații neautorizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firma de salubritate RER-VEST Alba, vizată de un dosar penal pentru două infracțiuni de mediu: Îngroparea și eliminarea deșeurilor în spații neautorizate

Societatea RER-VEST, concesionarul serviciului de colectare, transport și depozitare a deșeurilor de pe raza municipiului Alba Iulia, face obiectul unui dosar penal pentru săvârșirea a două infracțiuni prevăzute de legislația de mediu.

Este vorba despre fapte de îngropare a deșeurilor și de eliminare a deșeurilor în spații neautorizate, infracțiuni pedepsite cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă. Dosarul a fost constituit în urma unui flagrant realizat de polițiști din cadrul IPJ Alba în data de 4 octombrie 2022.

YouTube video

O autospecială ce transporta deșeuri care nu pot fi îngropate legal, respectiv mobilier, plastic, anvelope, a fost surprinsă în timp ce descărca deșeurile în zona stației electrice a municipiului Alba Iulia. Autospeciala primită de societatea comercială de la Consiliul Județean Alba, odată cu concesionarea depozitului ecologic de la Galda de Jos, a fost indisponibilizată de către polițiști.

RER-VEST a primit în zona stației electrice, din partea Primăriei Alba Iulia, dreptul de a depozita deșeuri nepericuloase provenite din demolări de construcții pe un teren aflat în proprietatea administrației locale.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, în urma verificărilor de la fața locului s-a constatat că anterior au fost îngropate ilegal, în această zonă și alte tipuri de deșeuri. Ancheta se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Potrivit reprezentanților instituției, ”comunicarea de informaţii privind stadiul actelor de cercetare poate fi făcută numai după ce există suspect în cauză”. Cu alte cuvinte, la momentul actual ancheta este derulată ”in rem”, fără a exista un suspect.

Facem precizarea că urmărirea penală este o fază a procesului penal care nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție. Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, persoanele în cauză sunt considerate nevinovate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea