Rămâi conectat

Ştirea zilei

Final în dosarul creditelor luate cu adeverinţe false de foşti angajaţi de la ”Mia Carn” Mirăslău. Decizie de încetare a procesului penal pentru Maria Ispas și Livia Damian

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Decizie de încetare a procesului penal pentru Maria Ispas și Livia Damian pentru că a intervenit prescripția răspunderii penale, respectiv de achitare pentru că unele fapte nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus definitiv încetarea procesului penal în cazul a două femei, foste angajate ale firmei falimentare Mia Carn SRL Mirăslău, judecate pentru infracțiuni de participație improprie la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Parte civilă în dosar a fost o bancă comercială, ai cărei reprezentanți au reclamat acordarea unor credite pe baza unor documente ce ar fi fost întocmite în fals de către reprezentanții societății.

Fostul administrator al societății, Maria Ispas, respectiv angajata Livia Damian au primit decizia încetării procesului penal pentru că a intervenit prescripția răspunderii penale, respectiv de achitare pentru că unele fapte nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni.

Faptele pentru care au fost trimise în judecată în 2015 datează din anul 2006.

Potrivit sentinței Curții de Apel din 21 septembrie 2017, instanța a dispus încetarea procesului penal pentru Maria Ispas, judecată pentru 9 acte materiale de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată ca urmare a intervenirii prescripției penale. De asemenea, aceasta a fost achitată pentru participaţie improprie la înşelăciune în formă continuată (9 acte materiale în dauna persoanei vătămate Banca Comercială Română) pe motiv că fapta nu prezintă pericolul social al unei infracțiuni. Instanța a dispus, în schimb, aplicarea unei amenzi administrative în cuantum de 500 de lei.

Decizia este similară și în cazul persoanei Livia Damian, care a fost judecată pentru 7 acte materiale: încetarea procesului penal și achitare, respectiv amendă administrativă de 500 de lei. Curta de Apel a menținut celelalte dispoziții pronunțate de Judecătoria Aiud, respectiv anularea adeverințelor de salariu emise pe numele unor martori, fosți angajați ai societății din Mirăslău, pe baza cărora s-au obținut credite bancare.

De asemenea, cele două persoane au fost obligate, în solidar, să plătească către BCR suma de 65.789 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea