Rămâi conectat

Ştirea zilei

FILMARE AERIANĂ. Cum arată lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, inaugurat electoral, apoi parțial demolat. Tronsonul va fi redeschis în 30 septembrie 

Publicat

în

Lotul III al Autostrăzii Orăștie-Sibiu, ce are o distanță de 22 de kilometri, ar urma să fie redeschis circulației în 30 septembrie, după ce a fost inaugurat electoral cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale și ulterior închis și autostrada-orastie-sibiu01demolat pe câteva sute de metri din cauza unor fisuri și denivelări grave apărute în carosabil.

Asociația Pro Infrastructura a postat pe canalul Youtube o filmare aeriană, făcută în 25 septembrie, cu cinci zile înainte de redeschidere.

Lotul 3, de la Cunța la Săliște a fost închis în 3 septembrie 2015.

Electrica Furnizare Discount

Nu multă lume știe, însă, cum a fost inaugurat, fix cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale. În 14 noiembrie 2016, oficialii Ministerului Transporturilor nu au oferit informații clare, iar pe site apărea că ministrul Ioan Rus va efectua doar o vizită. Jurnaliștii au aflat, însă, pe surse, că tronsonul va fi inaugurat.

Ioan Rus a vizitat în dimineața acelei zile, de vineri, lotul trei, iar una dintre primele întrebări ale jurnaliștilor a fost dacă va fi deschis circulației. Nici el nu era sigur de acest lucru, afirmând că va fi, doar în cazul în care constructorul îl va convinge că totul este în regulă.

Întrebat de jurnalişti cât de sigură va fi această bucată de autostradă, în condiţiile în care în două locuri sunt în continuare alunecări de teren, chiar în apropierea şoselei, directorul general al Companiei Naţionale de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a răspuns: „Prezintă siguranţă sută la sută, DN7, pe Valea Oltului? Este aceeaşi situaţie ca şi pe Valea Oltului. Aceeaşi siguranţă pe care o prezintă DN7 pe Valea Oltului. (…) Este sigur, se poate circula”.

Victor Ponta a fost văzut, apoi, zâmbind, într-un autocar. Acesta a refuzat să coboare și a continuat vizita pe acest tronson.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat în 18 august că lucrările la lotul Cunţa-Sălişte al autostrăzii Sibiu-Orăştie vor fi finalizate până cel târziu la finalul lunii septembrie. 

“De marţi, lucrările au început pe lotul III al autostrăzii Orăştie-Sibiu, secţiunea Cunţa-Sălişte. Erau deja pregătite utilajele, aşteptau numai autorizaţia, se lucrează acum intens. Acolo se lucrează la foc continuu şi, între mijlocul şi sfârşitul lunii viitoare, lucrările vor fi terminate. Intenţia noastră este de a redeschide traficul, dar esenţial este ca traficul să fie deschis în siguranţă”, declara ministrul Sorin Buşe.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunțat închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie — Sibiu, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Săliște (km 270+020) — Nod rutier Cunța (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăștie — Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 — 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Autostrada a fost împărțită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 și 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 și 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce privește Lotul 3 (Săliște — Cunța) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce pe o porțiune din zona viaductului Aciliu au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

Publicitate

Ştirea zilei

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Un accident rutier a avut loc joi dimineață, pe DN74, în localitatea Izvorul Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre o coliziune între un autoturism și un stâlp de electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Publicat

în

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Un accident a avut loc joi dimineața, în jurul orei 8.00, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la km 284+400, în zona localității Apoldu de Jos.

Potrivit IPJ Sibiu, o autoutilitară oprită pe banda de urgență este acroșată de o altă autoutilitară, aceasta din urma fiind proiectată în parapetul median, oprindu-se apoi tot pe banda de urgență.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Se circulă îngreunat pe banda 2.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Ce salariu trebuie să ai în prezent pentru a primi o pensie de 1.500 de lei peste 30 de ani? Semnal de alarmă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani

Publicat

în

Ce salariu trebuie să ai în prezent pentru a primi o pensie de 1.500 de lei peste 30 de ani? Semnal de alarmă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani

Semnal de alarmă cu privire la tinerii care acum au vârste cuprinse între 30 și 34 de ani și peste câteva decenii vor ieși la pensie. Viitoarele generații de pensionari trebuie să câștige 6.000 de lei lunar pentru a avea o pensie de 1.500 de lei.

Citește și: Pensii 2022 : Toate modificările care afectează pensiile din 1 ianuarie 2022

Citește și: Recalcularea pensiilor. O noua FORMULĂ de CALCUL a pensiilor va fi elaborată de Guvern

Specialiștii spun că pensiile vor fi mai mici față de cele acordate în prezent, întrucât cotizațiile la fond sunt extrem de mici. O persoană care are între 30 și 34 de ani și vrea să primească o pensie de 1.500 de lei lunar ar trebui să aibă timp de minimum 15 ani un salariu de 6.000 de lei brut lunar, adică aproximativ 3.500 de lei net.

Electrica Furnizare Discount

„Pensiile generațiilor care se încadrează între aceste vârste vor fi mai mici. Vorbesc despre oamenii comuni, care lucrează cu salarii normale. Nu vorbesc despre cei din multinaționale, cu salarii foarte mari. Dar cei mai mulți au salarii normale. Pensiile vor fi mai mici, din păcate. Să vorbim concret: acum trebuie să am un salariu brut de 6.000 de lei lunar, ca să îmi rezulte aproximativ 1.500 de lei, un punct de pensie. Acum să ne gândim câți salariați din România au minimum 6.000 de lei brut lunar? Vorbim despre salariu brut pentru că formula de calcul a pensiei ia în considerare salariul brut. Cei cu salariul minim, dacă va mai exista această indemnizație minimă, sunt abonați la această pensie minimă”, explică Maria Andronache, directorul Casei Județene de Pensii Iași.

Citește și: Pensia pentru limită de vârstă 2022: Cine poate ieși la pensie în acest an și în ce condiții

Tinerii care au salariul minim pe economie vor avea cea mai mică pensie din sistem. Specialiștii le recomandă să-și găsească încă o sursă de venit pentru a-și asigura o pensie decentă la bătrânețe.

„Un sfert din salariații din România lucrau anul trecut pe salariul minim pe economie. Este bine ca omul să se ocupe și de salariu, dar și de vechime, să primească mai mulți bani la pensie. Pot să-și găsească și surse alternative privind veniturile, nu doar să se bazeze pe sistemul public de pensii. Cei cu salariul minim pe economie trebuie să își găsească o sursă ce le va aduce un venit suplimentar, când vor ieși la pensie. Sunt persoane foarte multe care cumpără locuințe și le închiriază, de exemplu. Este o sursă de venit pe viitor. Până la urmă, dacă 25 la sută din salariu se duce la pensie, atât vei primi la pensionare. Cred că o pensie decentă ar fi de 2.500 de lei lunar. Avem alternativa pensiilor facultative. Nu pot spune că Pilonul II sau III îmbogățește pe cineva, dar mai există un ban în plus pe care garantat îl va încasa pensionarul”, mai spune Maria Andronache, citată de BZI.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare