Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fierb apele în PNL: Câțiva lideri de filiale cer congres naţional pentru înlăturarea lui Crin Antonescu de la preşedinţia partidului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

crin antonescuSenatorul PNL Sorin Ilieşiu a declarat, luni, că mai mulţi lideri liberali au cerut convocarea unui congres naţional pentru a vedea dacă este oportună continuarea activităţii politice a partidului cu Crin Antonescu în frunte.

Potrivit Romania TV, Ilieşiu crede că liberalii au nevoie de un nou lider care să reconsolideze relaţiile cu partenerii din USL. Astfel, ar fi nevoie de o listă comună a USL la alegerile europarlamentare, iar în vederea alegerilor prezidenţiale să fie reconfirmată o candidatură din partea PNL cu întreaga susţinere a PSD, UNPR şi PC sau o rocadă prin care liberalii să preia şefia Guvernului, iar social-democraţii să desemneze candidatul pentru Cotroceni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De o săptămână suntem în criză politică pentru că domnul Crin Antonescu nu poate avea un dialog constructiv (…) Domnul Călin Popescu-Tăriceanu reprezintă cea mai bună soluţie în momentul de faţă. Domnul Antonescu ar trebui să facă un pas înapoi„, a declarat senatorul PNL.

Acesta a precizat că există două motive importante pentru care este necesară această schimbare: „Trebuie să găsim o soluţie să menţinem USL din respect faţă de electoratul ce a votat Uniunea Social-Liberală în proporţie atât de mare. În al doilea rând, succesul economic al guvernului USL, cu o creştere economică de 3,5% în 2013, este o garanţie că formula USL este o formulă de succes (…) Domnul Antonescu în ultima vreme se cramponează de lucruri minore în loc să vadă interesul naţional. Adică riscăm să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor„.

*Crin Antonescu convoacă de urgenţă conducerea PNL

O şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL a fost convocată pentru marţi după-amiază, surse din partid susţinând că urmează să se discute în legătură cu criza din USL.

Surse citate de Realitatea TV susţin că mâine în PNL ar urma să fie cerute excluderi din partid. Potrivit liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, senatorul PNL Sorin Ilieşiu ar fi propus ca în fruntea PNL să vină Călin Popescu Tăriceanu. „Este o situaţie de urgenţă, dar nu va fi niciun congres extraordinar„, a spus Haşotti.

În PNL prin consens s-a hotărât să nu ieşim de la guvernare şi să menţinem USL. Este neclar pentru că nu ne înţelegem cu PSD. Este nevoie de astfel de întâlniri, pentru că la PNL hotărăşte un grup mare de oameni„, a adăugat Haşotti.

Surse: rtv.ro; realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea