Fiecare stat al Uniunii Europene este liber să decidă dacă administrează cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid. Anunțul Comisiei Europene
Fiecare stat al Uniunii Europene este liber să decidă dacă administrează cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid. Anunțul Comisiei Europene
În cursul zilei de joi, Comisia Europeană a transmis faptul că decizia de a administra cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid revine fiecărei țări membre în parte, însă a recomandat sa fie luate în calcul evaluările științifice.
„Opţiunea asupra administrării unei doze de consolidare revine statelor membre. Ca întotdeauna, încurajăm deciziile bazate pe ştiinţă, în linie cu consiliul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA)”, a declarat Arianna Podesta, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, potrivit EFE, preluată de Agerpres.
În orice caz, a adăugat ea, pentru viitor este necesar „să continuăm să garantăm disponibilitatea unor vaccinuri suficiente, de asemenea, în anii următori, în faţa posibilei nevoi a unor doze de consolidare dacă dovezile ştiinţifice o confirmă şi, de asemenea, pentru apariţia unor noi variante” ale coronavirusului.
Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a amintit comunicatul comun pe care EMA şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) l-au publicat miercuri, în care se menţionează că vaccinarea cu schema completă din prezent – două doze de vaccin Pfizer, Moderna ori AstraZeneca sau o doză Johnson & Johnson – este esenţială pentru protejarea în faţa efectelor cele mai grave ale infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, inclusiv infectarea cu varianta Delta.
Franţa şi Germania au anunţat deja că încep să pregătească administrarea din septembrie a celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.
„A treia doză va fi probabil necesară, deocamdată nu pentru toată lumea, dar în orice caz pentru cei mai vârstnici şi cei mai fragili”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron.
Ministerul german al Sănătăţii a anunţat la rândul său că din septembrie are în vedere să imunizeze cu această doză de consolidare pacienţii cu sistemul imunitar compromis şi persoanele vârstnice.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun