Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Festivități pe Transfăgărăşan, la 41 de ani de la inaugurare: Inginerul Constantin Avădanei din Cugir a pregătit un simpozion cu lucrări legate de istoria locurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe data de 15 august 2015, pe Transfăgărăşan vor avea loc festivități prilejuite de împlinirea a 41 de ani de la darea în folosinţă a uneia dintre marile realizări ale poporului român.

TRANSFAGARASANÎn localitatea Cârţişoara, județul Sibiu, va avea loc predarea ştafetei Transfăgărăşanului, între reprezentanţii primăriei din această localitate şi reprezentanţii primăriei comunei Arefu, județul Argeș, localitate aflată la capătul din sud al acestui drum.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Totodată, la muzeul ,,Badea Cârţan” se va desfăşura un simpozion cu lucrări legate de istoria acestor locuri, eveniment organizat şi moderat de dr. ing. Constantin Avădanei din Cugir.

În aceeaşi localitate va avea loc şi o lansare de carte, aparținând poetului şi prozatorului Ion Bratu, autorul fiind cunoscut ca participant cu un detașament de lucrători la execuția drumului.

,,Toate aceste activităţi fac parte din proiectul ,,Transfăgărăşan-Via Sacra”, iniţiat în anul 2014 şi continuat de poetul Ion Bratu’’, ne-a declarat Constantin Avădanei.

(Vom reveni cu amănunte într-o ediție viitoare a  publicației noastre). (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Sebeș. A fost semnalată prezența unui URS pe strada Călărași

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Sebeș. A fost semnalată prezența unui URS pe strada Călărași A fost semnalată prezența unui URS în localitatea Sebeș, pe strada  Călărași. Locuitorii au primit pe telefoane un mesaj RO-ALERT. Potrivit acesuia, cetățenii sunt avetizați să   evite  zona și să rămână în locuințe! Păstrați distanța față de animal și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea