Rămâi conectat

Curier Județean

Festivalul „Întregalde Folk”, a doua ediţie. Invitaţi speciali – artişti din România, Suedia şi Pakistan. Află cum te poţi înscrie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Întregalde Folk anunţă de pe acum cea de-a doua ediţie, care va avea loc între 9 şi 12 iulie 2014, la Ivaniş, comuna Întregalde, judeţul Alba. Ca şi la ediţia din 2013, festivalul de anul viitor îşi va aştepta iubitorii de muzică folk la o nouă serie de concerte, drumeţii montane, cântări la foc de tabără şi mâncare delicioasă, gătită la cazan. Surpriza organizatorilor la cea de-a doua ediţie constă într-o serie de invitaţi speciali: artişti veniţi tocmai din Suedia şi Pakistan, dar şi o multime de artişti consacraţi din România.

 „Vizitatorii vor avea ocazia să petreacă patru zile în inima munţilor Apuseni, într-o zonă demnă de un album foto turistic: munţii care înconjoară Întregalde adăpostesc monumente naturale precum Peştera Bisericuţa – unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, monumente istorice – biserică din lemn Sf. Ilie, construită acum mai bine de două secole, precum şi rezervaţii naturale aflate în apropiere: Cheile Galditei şi Turcului, Cheile Tecsestilor, Piatra Ceţii şi Cheile Rametului„, au transmis organizatorii.

 Ca şi în 2013, toţi vizitatorii vor fi invitaţi să se bucure până dimineaţa de concertele folk, să guste din delicioasele specialităţi gatite la cazan, să înveţe cum se fac pupurile (plăcinţele) locale cu brânză, în cuptor de casă şi să se încălzească seara la un foc de tabără.

 A doua ediţie a Întregalde Folk se îmbogăţeşte şi cu o serie de premii substanţiale, dedicate celor mai talentaţi artişti care vor participa la concursul de interpretare.

 Concursul este adresat tuturor artiştilor folk care cânta individual sau în trupă, indiferent de vârstă. Aceştia se pot înscrie în competiţie la e-mail: [email protected] sau direct la faţa locului, dar nu mai târziu de 9 iulie 2014, ora 14:00. Nu există taxă de înscriere.

 Câştigătorilor li se vor acorda şase premii: Premiul mare Întregalde folk – 500 euro; Premiile secundare ‘Tatiana Stepa’, ‘Florian Pittis’, ‘Vali Sterian’, ‘Alexandru Zarnescu’, fiecare în valoare de 200 euro şi Premiul pentru cel mai tânăr concurent – 100 euro.

 Stelian Maria, iniţiator al festivalului, este revoluţionar şi artist stabilit în Suedia imediat după evenimentele din 1989. A venit cu ideea acestui eveniment din dorinţa de a promova România peste hotare pe termen lung:

 „În 2013, a aduna la un loc 400 de iubitori ai folkului veniţi din mai multe localităţi din ţară şi chiar din Suedia şi Belgia într-un sat aproape părăsit, Ivaniş, a însemnat un succes uriaş. Am început deja bătălia pentru Ivaniş 2014. Eu cred în România şi cred că există şi alte mijloace de a ne face cunoscuţi în lume, în afară de cerşetori. Vreau ca în viitor să aduc aici trubaduri din toată Europa, oameni care iubesc natura, chitara, cortul şi drumeţiile„, a spus  Stelian Maria.

 Festivalul se va desfăşura în satul Ivanis, comună Întregalde, judeţul Albă. Coordonatele GPS sunt: Latitudine, longitudine: 46.2268997, 23.3810379; N46° 13.614′, E023° 22.8623′.

 Organizatorii vor amenaja un mic spaţiu privat cu duşuri portabile, în apropierea terenului de campare existând şi un pârâu. În ce priveşte alimentele, organizatorii vor găti mâncare la cazan, iar lângă terenul de campare va fi amenajat un chioşc cu băuturi, dulciuri, mici gustări, ţigări. Participanţii sunt însă încurajaţi să îşi aducă şi propriile alimente.

 Organizatorul evenimentului este Asociaţia pentru Promovarea Serviciilor de Turism şi Agrement.

Sursa foto: Facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea