Festivalul Internaţional de Folclor Aiud – primăria a estimat cheltuieli de 200.000 lei
Programată în perioada 24-28 iulie, cea de-a III-a ediţie a festivalului aiudean a devenit un adevărat brand, atât pentru municipiul Aiud cât şi pentru judeţul Alba.
Dacă aleşii locali vor fi de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul municipiului Aiud, în vederea asigurării cazării şi mesei ansamblurilor participante, pentru această ediţie administraţia locală va cheltui din bugetul local suma de 200.000 lei. Suma cerută de către primarul Josan, împreună cu sponsorizările şi alte surse atrase, va trebui să acopere toate cheltuielile pentru sonorizare, scenă, masă, cazare şi protocol necesare bunei desfăşurări a festivalului. Acordarea sau neacordarea acestei sume se va dezbate în şedinţa ordinară de Consiliu Local al Municipiului Aiud, şedinţă care va avea loc vineri, 28 iunie. Aşteptat cu interes atât de cetăţenii municipiului, cât şi de organizatori şi considerat de către oficialităţile locale şi nu numai ca fiind un eveniment de o înaltă ţinută artistică, ce s-a dovedit a fi un mijloc eficient de promovare a municipiului atât în ţară, cât şi peste hotare, festivalul internaţional de folclor de la Aiud a reuşit să reunească în cele două ediţii precedente zeci de ansambluri şi formaţii folclorice profesioniste şi amatoare, pe scena aiudeană evoluând, în fiecare ediţie, sute de dansatori şi interpreţi de muzică populară.
Primele două ediţii au avut loc tot în luna iulie şi au reprezentat, pe lângă demersul cultural inedit, şi un prilej favorabil dezvoltării şi consolidării relaţiilor intercomunitare, datorită prezenţei, pe lângă ansamblurile folclorice, a delegaţiilor oficiale din oraşele prezente la eveniment. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, numai în ediţia anului trecut la Aiud au evoluat peste 15 ansambluri folclorice profesioniste care au prezentat dansuri specifice folclorului din: Turcia, Grecia, Serbia, Polonia, Ucraina, Bosnia, Letonia, Ungaria, Portugalia şi bineînţeles din România. Ca de obicei, totul se va desfăşura în aer liber, ansamblurile evoluând pe o scenă special amenajată în piaţa agro-industrială a municipiului.
Dorel LAZĂR
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor