Rămâi conectat

Politică Administrație

Festivalul Internaţional de Folclor Aiud – primăria a estimat cheltuieli de 200.000 lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programată în perioada 24-28 iulie, cea de-a III-a ediţie a festivalului aiudean a devenit un adevărat brand, atât pentru municipiul Aiud cât şi pentru judeţul Alba.

Dacă aleşii locali vor fi de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul municipiului Aiud, în vederea asigurării cazării şi mesei ansamblurilor participante, pentru această ediţie administraţia locală va cheltui din bugetul local suma de 200.000 lei. Suma cerută de către primarul Josan, împreună cu sponsorizările şi alte surse atrase, va trebui să acopere toate cheltuielile pentru sonorizare, scenă, masă, cazare şi protocol necesare bunei desfăşurări a festivalului. Acordarea sau neacordarea acestei sume se va dezbate în şedinţa ordinară de Consiliu Local al Municipiului Aiud, şedinţă care va avea loc vineri, 28 iunie.  Aşteptat cu interes atât de cetăţenii municipiului, cât şi de organizatori şi considerat de către oficialităţile locale şi nu numai ca fiind un eveniment de o înaltă ţinută artistică, ce s-a dovedit a fi un mijloc eficient de promovare a municipiului atât în ţară, cât şi peste hotare, festivalul internaţional de folclor de la Aiud a reuşit să reunească în cele două ediţii precedente zeci de ansambluri şi formaţii folclorice profesioniste şi amatoare, pe scena aiudeană evoluând, în fiecare ediţie, sute de dansatori şi interpreţi de muzică populară.
Primele două ediţii au avut loc tot în luna iulie şi au reprezentat, pe lângă demersul cultural inedit, şi un prilej favorabil dezvoltării şi consolidării relaţiilor intercomunitare, datorită prezenţei, pe lângă ansamblurile folclorice, a delegaţiilor oficiale din oraşele prezente la eveniment. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, numai în ediţia anului trecut la Aiud au evoluat peste 15 ansambluri folclorice profesioniste care au prezentat dansuri specifice folclorului din: Turcia, Grecia, Serbia, Polonia, Ucraina, Bosnia, Letonia, Ungaria, Portugalia şi bineînţeles din România. Ca de obicei, totul se va desfăşura în aer liber, ansamblurile evoluând pe o scenă special amenajată în piaţa agro-industrială a municipiului.

Dorel LAZĂR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea