Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Festivalul DILEMA VECHE 2014 la Alba Iulia: Cel mai apreciat artist plastic român expune în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

10481701_692878177463830_5206846676904651403_nÎn curând, mai precis pe 23 August, în cadrul Festivalului Dilema Veche are loc vernisajul unuia dintre cei mai apreciați artiști plastici români la ora actuală – Devis GREBU. Evenimentul este organizat la cafeneaua FRAMM’s din Cetatea Alba Carolina, începând cu orele 11:00.

Vernisajul va fi prezentat de către criticul și istoricul de artă, Pavel ȘUȘARĂ. Intrarea, pe data de 23 august, se va face pe bază de invitaţie.

Despre artist plastic, Devis Grebu

“Devis Grebu inainte de a reveni in tara, si-a construit o impresionanta cariera de artist plastic international. Născut la Constanţa în 1933, absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, artistul a părăsit România în 1964, din motive ideologice.

Devis Grebu şi-a câştigat notorietatea încă din anii ’70, când a primit cetăţenia franceză. Devis Grebu a locuit succesiv în mai multe ţări din Europa Occidentală, Asia sau în SUA.  Pictor, grafician, artistul s-a afirmat şi în ilustraţia de presă sau de carte, în design, în scenografie şi ca pedagog. Operele lui au fost expuse în Franţa, Germania, Spania, SUA, Elveţia, China, Japonia, Italia, Israel, Belgia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Iran. Publicul din România a putut vedea mai multe expoziţii ale sale, începând din 1995.

Arta realizată de el poartă, într-adevăr, semnele acestei existenţe zbuciumate, care a cunoscut exilul, dar şi lumea largă, dezamăgirile, dar şi succesul, care a decantat esenţele şi le-a prezentat cu neliniştea de sorginte expresionistă, cu un umor mai mult sau mai puţin negru, cu o ironie în care amărăciunea se împleteşte cu bonomia.” (Adevarul – Victoria Anghelescu;  Miercuri 2 sep 2009)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea