Fermierii care au înregistrat pierderi în urma îngheţului vor beneficia de reduceri de impozit
Fermierii care au înregistrat pierderi din cauza îngheţului vor beneficia de o reducere a impozitului pe norma de venit. Potrivit lui Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, acestea trebuie însă evaluate de comisiile locale.
„Pierderile inregistrate din cauza inghetului din aceasta primavara se stabilesc de catre comisiile locale. In primul rand, acestea stabilesc norma de venit fata de ceea ce s-a estimat, iar fermierii afectati vor fi ajutati prin reducerea impozitelor pe norma de venit. Sunt zone cu culturi pomicole si viticole afectate semnificativ in anumite parti ale tarii, dar pe areale mici, si nu din cauza zapezii cazute, ci mai ales din cauza gerului care a urmat, de minus 5 ¬ minus 6 grade in unele zone”, a declarat Petre Daea, citat de Agerpres.
Seful de la MADR sustine ca pierderile sunt in special in pomicultura si viticultura, insa culturile din camp nu au avut de suferit de pe urma inghetului.
„Sunt pierderi pe anumite zone, dar nu asa cum s-a alarmat lumea. Au aparut informatii sub impulsul momentului, al temerilor ca lucrurile se vor strica iremediabil. Am fost peste tot in zonele unde s-au declarat distrugeri de cultura. De exemplu, in judetul Mehedinti, pe Valea Cosustei si pe Valea Motrului, au fost afectati semnificativ pomii fructiferi, la fel si via de la Corcova, dar nu toate culturile au fost compromise total. In schimb, in sudul judetului, la Jiana, lucrurile stateau cu totul altfel. Intr-adevar, pe zone restranse, inghetul a produs pierderi la pomi si la vita de vie, dar in agricultura, in fiecare an, ne confruntam cu astfel de probleme din cauza unor conditii meteorologice nefavorabile”, a mai spus ministrul.
Sursa: startupcafe.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]