Rămâi conectat

Actualitate

Fermierii care au înregistrat pierderi în urma îngheţului vor beneficia de reduceri de impozit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fermierii care au înregistrat pierderi din cauza îngheţului vor beneficia de o reducere a impozitului pe norma de venit. Potrivit lui Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, acestea trebuie însă evaluate de comisiile locale.

„Pierderile inregistrate din cauza inghetului din aceasta primavara se stabilesc de catre comisiile locale. In primul rand, acestea stabilesc norma de venit fata de ceea ce s-a estimat, iar fermierii afectati vor fi ajutati prin reducerea impozitelor pe norma de venit. Sunt zone cu culturi pomicole si viticole afectate semnificativ in anumite parti ale tarii, dar pe areale mici, si nu din cauza zapezii cazute, ci mai ales din cauza gerului care a urmat, de minus 5 ¬ minus 6 grade in unele zone”, a declarat Petre Daea, citat de Agerpres.

Seful de la MADR sustine ca pierderile sunt in special in pomicultura si viticultura, insa culturile din camp nu au avut de suferit de pe urma inghetului.

„Sunt pierderi pe anumite zone, dar nu asa cum s-a alarmat lumea. Au aparut informatii sub impulsul momentului, al temerilor ca lucrurile se vor strica iremediabil. Am fost peste tot in zonele unde s-au declarat distrugeri de cultura. De exemplu, in judetul Mehedinti, pe Valea Cosustei si pe Valea Motrului, au fost afectati semnificativ pomii fructiferi, la fel si via de la Corcova, dar nu toate culturile au fost compromise total. In schimb, in sudul judetului, la Jiana, lucrurile stateau cu totul altfel. Intr-adevar, pe zone restranse, inghetul a produs pierderi la pomi si la vita de vie, dar in agricultura, in fiecare an, ne confruntam cu astfel de probleme din cauza unor conditii meteorologice nefavorabile”, a mai spus ministrul.

Sursa: startupcafe.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea