Femeia de afaceri din Alba Iulia arestată de procurorii DIICOT Târgu Mureş pentru infracţiuni economice rămâne după gratii
Adriana Moldovan, femeia de afaceri din Alba Iulia arestată joi, 10 mai 2012, de judecătorii de la Tribunalul Mureş, alături de alte două persoane pentru infracţiuni economice, rămâne după gratii. Curtea de Apel Mureş a respins vineri recursurile petnru toţi cei trei inculpaţi arestaţi – Adriana Moldovan, 44 ani, Alba Iulia; Vasile Radu, de 59 de ani din judeţul Neamţ şi Baranyai Gyula Tiberiu, de 45 de ani, din Mediaş – Sibiu.
Acţiunea procurorilor DIICOT Târgu Mureş s-a desfăşurat săptămâna trecută şi a vizat membrii unei grupări specializate în activităţi infracţionale din sfera marii criminalităţi economico-financiare. O parte dintre aceştia au fost prinţi în flagrant după ce au ridicat din sediul unei bănci o importantă sumă de bani, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani. În fanţa instenţei de judecată au ajuns cu propunere de arestare preventivă şase persoane, dintre care trei au fost arestate preventive.
Adriana Cristina Moldovan, în vârstă de 44 de ani, este administrator şi asociat la societatea Stone Company SRL Ciugud. Firma a fost înfiinţată în 2004 şi are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor. Alături de aceasta în dosar mai este cercetat şi concubinul său, Alexandru Cozma. Cozma a fost şi el reţinut de procurori însă judecătorii nu i-au dat mandat astfel că este cercetat în stare de libertate.
„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2011 şi până în prezent, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora au fost virate peste 12 milioane lei (aproximativ 2 milioane de euro), care proveneau din conturile bancare a 45 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş).
Documentele justificative pe baza cărora au fost dispuse aceste operaţiuni bancare erau facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi de tip fantomă. Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT.
Sursa foto: Facebook
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan