Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Femeia de afaceri din Alba Iulia arestată de procurorii DIICOT Târgu Mureş pentru infracţiuni economice rămâne după gratii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adriana Moldovan, femeia de afaceri din Alba Iulia arestată joi, 10 mai 2012, de judecătorii de la Tribunalul Mureş, alături de alte două persoane pentru infracţiuni economice, rămâne după gratii. Curtea de Apel Mureş a respins vineri recursurile petnru toţi cei trei inculpaţi arestaţi – Adriana Moldovan, 44 ani, Alba Iulia; Vasile Radu, de 59 de ani din judeţul Neamţ şi Baranyai Gyula Tiberiu, de 45 de ani, din Mediaş – Sibiu.

Acţiunea procurorilor DIICOT Târgu Mureş s-a desfăşurat săptămâna trecută şi a vizat membrii unei grupări specializate în activităţi infracţionale din sfera marii criminalităţi economico-financiare. O parte dintre aceştia au fost prinţi în flagrant după ce au ridicat din sediul unei bănci o importantă sumă de bani, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani. În fanţa instenţei de judecată au ajuns cu propunere de arestare preventivă şase persoane, dintre care trei au fost arestate preventive.

Adriana Cristina Moldovan, în vârstă de 44 de ani, este administrator şi asociat la societatea Stone Company SRL Ciugud. Firma a fost înfiinţată în 2004 şi are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al deşeurilor. Alături de aceasta în dosar mai este cercetat şi concubinul său, Alexandru Cozma. Cozma a fost şi el reţinut de procurori însă judecătorii nu i-au dat mandat astfel că este cercetat în stare de libertate.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2011 şi până în prezent, membrii grupării au înfiinţat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, în conturile cărora au fost virate peste 12 milioane lei (aproximativ 2 milioane de euro), care proveneau din conturile bancare a 45 de societăţi comerciale de pe raza a 9 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Cluj, Mehedinţi, Sibiu, Mureş, Neamţ şi Timiş).

Documentele justificative pe baza cărora au fost dispuse aceste operaţiuni bancare erau facturi fiscale fictive, emise în numele celor cinci societăţi de tip fantomă. Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul“, se arată în comunicatul procurorilor DIICOT.

Sursa foto: Facebook

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea