Rămâi conectat

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia la trântă cu „vampirii” lui Pădureanu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ioan Stan incert pentru confruntarea cu Gloria Bistriţa

Anteriorul duel direct pe „Cetate” în eşalonul secund între FC Unirea Alba Iulia şi Gloria Bistriţa s-a produs tocmai în urmă cu 24 de ani! Era în toamna anului 1988, iar „alb-negrii” au câştigat cu un neverosimil 5-0 în faţa grupării bistriţene. Traseele celor două combatante au fost total diferite în ultimele două decenii, cu nea Jean mereu în elita fotbalului românesc şi, în consecinţă, întâlnirile dintre respectivele echipe au fost extrem de rare!
Trei duble s-au înregistrat între Unirea Alba Iulia şi Gloria Bistriţa în peisajul ultimilor ani, pe prima scenă, în ediţiile 2003-2004, 2004-2005 şi în stagiunea 2009-2010. De referinţă rămâne confruntarea din 16 august 2003, când în compania „vampirilor”, Alba a realizat prima izbândă din Divizia A, din istoria clubului, tocmai în fieful lui Pădureanu, 1-0, gol Găldeanu pentru echipa condusă de Aurel Şunda. A fost unica victorie contra „vampirilor” din cele 6 întâlniri, în retur fiind 0-0 pe „Cetate”. Campionatul următor Gloria s-a răzbunat, 6-1 acasă şi un 1-1 cu iz de retrogradare la Alba. La precedenta descindere uniristă în elită, bistriţenii din nou n-au pierdut cu „alb-negrii”, 1-1 la Bistriţa, respectiv 2-1 în deplasare (26 februarie 2010), meci ce a grăbit debarcarea lui Falub. În tur în Liga a 2-a, a câştigat Gloria, la limită, 1-0, gol Keita.
lLider ce n-a pierdut de 10 meciuri!
Retrogradată în vară, Gloria a suferit un unic eşec în seria vestică, 0-2 la Arad, cu UTA, în etapa a 10-a, pe 22 octombrie 2011. „Aşa este, Bistriţa n-a mai pierdut demult şi sperăm să facem surpriza în Vinerea Mare. Venim după două remize, un joc neconcludent în faţa fanilor cu FC Olt şi un egal lăudabil la Timişoara. Încercăm să batem liderul, este un joc important mai ales pentru că vrem să facem o bucurie suporterilor de Sărbătorile Pascale”, a precizat Mihai Dăscălescu, preşedintele executiv al Unirii. Pe lângă aşteptarea achitării unor părţi din restanţe, antrenorul Stelian Gherman acuză o nouă problemă de efectiv în Săptămâna Patimilor. Dincolo de absenţa certă a lui Bucurică (şi-a reluat alergările), tehnicianul unirist are semne de întrebare în privinţa utilizării „surprizei” Ioan Stan. Tânărul fundaş, titular în ultimele două jocuri a suferit o contractură musculară la piciorul drept în urma antrenamentului de marţi. Apărătorul în vârstă de 17 ani este foarte probabil să lipsească vineri şi, în consecinţă în garnitura albaiuliană va reintra Bumbac, tocmai cel scos din primul unsprezece de I. Stan.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea