Rămâi conectat

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia – FC Maramureş Baia Mare 1-0 (1-0), în etapa a 24-a a Ligii a 2-a! Gherman a îndepărtat presiunea, a câştigat după 6 partide!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia a reuşit o victorie aşteptată de 6 runde, astăzi, în etapa a 24-a a Ligii a 2-a, pe „Cetate”, în compania echipei FC Maramureş Baia Mare, scor 1-0 (1-0), gol marcat de Cl. Oara (40).

Antrenorul Stelian Gherman aflat sub presiunea îndepărtării de pe banca tehnică a luat o gură mare de oxigen, iar „alb-negrii” au scăpat de ameninţarea amenzilor, după 6 etape critice în care au luat numai două puncte.

Cu aceeaşi garnitură ca la Arad (Bumbac – surprinzător rezervă, după ce ieri a împlinit 28 de ani şi V. Florea – neinclus în lot), uniriştii au avut în faţă o echipă ce a  efectuat deplasarea abia în dimineaţa jocului (cu un microbus şi două autoturisme personale), doi ex-unirişti (Hodor şi M. Tănasă) în distribuţie şi un portar G. Danciu – debutant (titularul Lovasz a absentat din motive de serviciu)!

*Trei bare în primul mitan!

S-a jucat alert, cu oportunităţi la ambele buturi, prima a oaspeţilor (M. Deac – 6, bară). Istrofor (7) a fost la un pas de autogol, iar căpitanul Pascal a intervenit de două ori salutar: V. Pop (8 – singur la 10 metri) şi A. Roman (12 – lovitură liberă de la 25 de metri). Alba a trecut la timonă, însă a fost logodită cu ghinionul la barele semnate de A. Ianc (31, stâlpul drept) şi N. Oltean (36 – la încheietura barelor). Scorul a fost deschis în minutul 40 de Cl. Oara (al doilea gol stagional), reluare din 7 metri după un corner executat de N. Oltean.

*Din nou bară FC Baia Mare!

După pauză, nu s-a mai jucat mare lucru, însă FC Baia Mare a strecurat un bulgăre de gheaţă în sânul Unirii, deşi afară erau în jur de 30 de grade, în minutul 71, când reluarea lui Fritea cu capul a fost deviată de Pascal în transversală. O victorie italiană, ce putea fi consolidată dacă Pecarov (83) şi D. Militaru (88) nu iroseau ocazii bune de a mări avantajul.

Alba a atenuat presiunea, a câştigat după 37 de zile, este pe poziţia a 10-a, cu 31 de puncte (23-21) şi va evolua runda viitoare cu Luceafărul Oradea, în deplasare, fără Pleniceanu – suspendat.

*”O greşeală ne-a costat” – Buia

Învins de fostul său antrenor din perioada Poli Timişoara, Romulus Buia regretă eşecul de la Alba Iulia, pe care l-a pus pe seama ghinionului. „Am venit după trei puncte, dar pentru a reuşi acest lucru trebuie să înscri în deplasare. Am avut multe ocazii, mai ales în debut şi îmi pare rău de munca băieţilor. O greşeală ne-a costat„, a spus Buia.

*„Suferim în continuare la finalizare”, a explicat Gherman

Mă bucur pentru cele trei puncte câştigate împotriva unei echipe considerate modestă de mulţi, care însă înscrie mai mereu în deplasare. Suferim în continuare la finalizare. Jucătorii s-au văzut cu campionatul rezolvat şi sunt relaxaţi de la începutul returului. Nu avem jucători în atac, am apelat la Pecarov nerefăcut complet. Bumbac a fost suspendat la Arad, Schuller şi Potopea au evoluat bine acolo, nimeni nu este titular de drept la Unirea. Nu pot spune că a fost cel mai important meci al stagiunii, duelul cu Gloria Bistriţa avea o semnificaţie în economia campionatului„, a declarat Gherman.

Unirea: Pascal (cpt.) – Schuller, I. Şerban, Potopea, M. Oprea – N. Oltean, Pleniceanu (71, Ciofu), Negură, A. Ianc (36, Pecarov) – Cl. Oara (67, D. Militaru), M. Petrescu. Rezerve: Lasc – Bumbac,   I. Stan, I. Grozav. Antrenor Stelian Gherman

FC Maramureş: G. Danciu – Hodor (71, Negrea), Istrofor, D. Toma, De Rosa – Fritea (cpt.), A. Roman, V. Pop, M. Feraru – M. Deac (46, S. Feraru), M. Tănasă (60, Faye). Rezerve: Ghe. Mârza -P. Achim, G. Vădraru. Antrenor Romulus Buia.

*Arbitru: Cătălin Găman (Craiova); asistenţi: Gabriel Bârjac şi Tunyogi Ferencz (ambii din Zalău), rezervă Teodora Albon (Cluj); observatori Al. Terheş (Oradea), C. Miclea (Buşteni).

Dan HENEGAR

Foto Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști Un tânăr de 18 ani din Zlatna s-a răsturnat pe malul râului Ampoi cu o autoutilitară de la serviciu. După cercetările efectuate de polițiști s-a aflat că acesta nu avea permis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea