Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia – Chindia Târgovişte 0-1 (0-1), în etapa a 26-a a Ligii a 2-a Partida, considerată suspectă a fost blocată de casele de pariuri!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia a pierdut astăzi pe stadionul „Cetate”, cu Chindia Târgovişte, în etapa a 26-a a Ligii a 2-a, scor 0-1 (0-1). Unicul gol al partidei de la Alba Iulia, considerată mană cerească pentru „pariorii atotştiutori”, i-a aparţinut fostului unirist Bobi Verdeş (26).

*Meci îndoielnic blocat la casele de pariuri!

În premieră în acest campionat, un joc al „alb-negrilor” a fost blocat la casele de pariuri, întrucât s-a pariat masiv „2”, adică victorie sigură a oaspeţilor! În prima repriză Alba nu a existat pe teren, dâmboviţenii întrecându-se în ratări la buturile lui Pascal. Fără Bucurică (indisponibil), I. Şerban şi M. Petrescu (suspendaţi) şi Bumbac lăsat iarăşi rezervă, amfitrionii s-au mărginit la o defensivă continuă.

*B. Verdeş şi eroarea lui Pascal

Inevitabilul s-a produs în minutul 26, când ex-uniristul B. Verdeş l-a driblat foarte lejer pe Schuller şi, din unghi a tras puternic, marcând la colţul lung, profitând şi de eroarea lui Pascal, plecat pe centrare. În rest Chindia a dominat copios, întrecându-se în ratări. „Alb-negrii” şi-au adus aminte că au meci oficial abia în minutul 45, când şutul lui V. Florea a fost blocat de Perianu, iar S. Mureşan a reluat peste transversală. Cel puţin în primele 45 de minute, elevii lui Gherman s-au aflat în vacanţă, nu s-au omorât cu firea, iscându-se întrebarea: neputinţă sau joc îndoielnic…

*Stelu n-a ieşit la margine…

Contrar obiceiurilor din alte jocuri, antrenorul Stelian Gherman nu a mai ieşit la marginea spaţiului tehnic pentru a-şi impulsiona elevii. Acesta a preferat în majoritatea meciului doar să stea pe bancă şi să dea indicaţii verbale. După pauză parcă Unirea s-a trezit, cel puţin la nivelul escaladării treimii adverse. Aparent, întrucât Honciu a lovit bara (55) dintr-o lovitură liberă laterală, iar Cl. Oara (57) a trimis cu capul peste şi S. Mureşan (69) – din poziţie bună a şutat alături, oportunităţi fără efect pe tabelă.

Acelaşi S. Mureşan (81) a şutat puternic de la 16 metri, Perianu a respins, în rest mult chin, de la (Chin)dia Târgovişte, susţinută de circa 30 de suporteri a căror scandare: „Stoicane te întrebăm, noi când mai câştigăm” şi-a găsit răspunsul aşteptat la Alba Iulia. Ultima oportunitate: Pleniceanu (90) – lovitură liberă de la 17 metri executată puţin peste bara transversală…

*Se vede că Unirea are probleme”, a declarat Stoican

E o victorie meritată, muncită, după o primă repriză în care am ratat şi puteam să ne desprindem mai cla. Se vede că Alba are probleme, dar important este că am învins, cu toate că în repriza a doua am avut unele dificultăţi, cauzate şi de temperatura ridicată. Nu este problema mea faptul că jocul a fost blocat de casele de pariuri, nu mă priveşte acest aspect. Din punctul meu de vedere n-a fost nimic„, a spus Stoican.

*”Mă aşteptam să facem un meci slab”, a afirmat Gherman.

E dureros eşecul, mă aşteptam să facem un meci slab. Am un luat un gol la o fază în care din câte am înţeles Verdeş a vrut să centreze. Am luat decizia să joc cu Potopea şi Schuller, n-am nimic cu Bumbac. Campionatul a fost ucis din mai multe motive. Nu există competiţie, apare letargia. Vreau să termin acest campionat la Alba Iulia, apoi vom vedea ce va fi„, a apreciat Gherman.

*Antrenorul unirist n-a comentat problemele financiare ale echipei şi suspiciunile de non-combat

Nu sunt angajat nici poliţist, nici altceva, ştiţi câte posibilităţi sunt la ora actuală. Nu comentez situaţia respectivă, vorbesc doar despre meci. Atitudinea mea diferă de la un meci la altul şi la Timişoara erau perioade când nu mă agitam şi stăteam calm şi nu mă implicam. Ce să mai ieşi şi să strigi la V. Florea sau Negură, care se plâng că nu joacă, şi că sunt stresaţi. Jucătorii erau supăraţi, dar trebuie să discute problemele financiare cu şefii clubului„, a apreciat Gherman.

Arbitrii H. Feşnic (Cluj-Napoca), P. Gaşpar (Timişoara), I. Câmpean (Cluj-Napoca), rezervă D. Dreve (Cluj) *observatori G. Tomoioagă (Rm Vâlcea), V. Vancea (Oradea) *Avertismente: Potopea (54), V. Florea (62, suspendat runda următoare), Bumbac (86).

Unirea: Pascal (cpt) – N. Oltean, Schuller, Potopea, M. Oprea – Cl. Oară, Negură, Pleniceanu, A. Ianc (46, Bumbac) – Pecarov (35, V. Florea), S. Mureşan. Rezerve Lasc – I. Stan, Ciofu, I. Grozav, D. Militaru. Antrenor  Stelian Gherman

Chindia: Perianu (cpt.) – D. Pătru, C. Dinu (65, B. Gavrilă), Morariu, Buşu – I. Şerban, G. Honciu, Poiană, R. Dobre – B. Verdeş (37, I. Radu), Negoescu (83, Calu). Rezerve Omuţ – Banu. Antrenor Flavius Stoican.

FC Unirea este tot pe locul 10, după un retur foarte modest (numai 9 puncte), are 31 de puncte (23-23) şi joacă miercuri la resemnata Mureşul Deva.

Dan HENEGAR

Foto Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea